Vágólapra másolva!
Vicces szóváltásba torkollt az Ausztrál Nagydíj utáni sajtótájékoztató, amelyen Sebastian Vettel megunta Nico Rosberg politikailag korrekt nyilatkozatait, és beszólt neki, de a honfitársa felvette a kesztyűt.

Sima győzelmet aratott Lewis Hamilton csapattársa, Nico Rosberg és a Ferrarinál bemutatkozó Sebastian Vettel előtt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon. A brit pilóta fölénye láttán elmaradt a tavaly szokásossá vált fagyos hangulat a Mercedes pilótái között, Rosberg ezúttal láthatóan megpróbált pozitívan viszonyulni a helyzethez.

Már a dobogón, Arnold Schwarzenegger kérdésére is kiemelte, hogy mennyire örül a második helynek, és a csapat milyen kiváló munkát végzett az új autójuk felkészítése terén, de a futam utáni sajtótájékoztatón még magasabb szintre emelte az udvariaskodást, ami már sok volt a mögötte célba ért honfitársának, Sebastian Vettelnek.

Vettel megunta az udvariaskodást Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Íme a párbeszéd:

Nico Rosberg: Szerintem a következő néhány futam során még biztosan mi maradunk az élen, és igyekezni fogunk, hogy ez így is maradjon, de jó lenne, ha a többiek kicsit fel tudnának zárkózni, bár azért nem túlzottan...
Sebastian Vettel: Na de őszintén, te tényleg ezt reméled? Komolyan? 30 másodperccel előttünk végeztetek, és azért szurkolsz, hogy közelebb tudunk kerülni? Azt szeretnéd, ha lelassulnátok? Erről van szó?
NR: Azt remélem, hogy kihívással tudtok szolgálni, ez fontos a sport és a rajongók számára. Én szoktam foglalkozni a show-val is. Az egyik felemet érdekli, mert szeretném, ha az emberek jól szórakoznának a TV előtt és a pálya körül. Ha egy kicsit közelebb tudnátok jönni, az mindenki számára remek lenne.
SV: Az első javaslatom, ha nem haragszol, hogy szerintem nyissátok meg a közönség előtt a garázsotokat Malajziában, és akkor mindenki körülnézhet. Rendben? Na jó, csak vicceltem.
NR: Bármikor átjöhetsz, örömmel látunk…
SV: Rendben, köszönöm a meghívást, ott leszek.
NR: Péntek, Malajzia, rendben.
SV: A mérnökök szobájában az eligazításkor? Ott leszek.

A csörtének ezzel nem volt vége. Amikor Vettel egy hosszabb válasz végén sajnálatát fejezte ki, hogy csapattársa, Kimi Räikkönen nem ért célba, Rosberg elérkezettnek látta az időt a visszavágásra. Hamilton középen csak hitetlenkedve somolygott.

NR: Tehát szerinted kár, hogy a csapattársad nem ért célba?
SV: Igen. Nem tudom, ti mennyire kedvelitek egymást (Hamiltonnal), de Kimi és én jól megvagyunk, szóval tényleg kár érte.
NR: Azt gondoltam, hogy versenyzőként talán örülsz neki, ha van némi előnyöd vele szemben. Nem akartalak felbosszantani, bocs. Hopp, nézzenek csak oda!
SV: Persze, értem, hogy hova akarsz kilyukadni. Ahogy most állunk, mindenképpen utol akarunk érni benneteket, és ehhez az kell, hogy mindketten pontokat szerezzünk. Igen, őszintén így gondolom, ezért tényleg nem akartam, hogy a másik autónk ne érjen ma célba.
NR: Ezt csak azért, mert az előbb egy kicsit megleptél, de most már résen vagyok!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!