Vágólapra másolva!
Niki Lauda tagadja a 60 millió eurós szerződésről szóló híreket,a tárgyalásokat egyik fél sem sürgeti. Bernie Ecclestone örül, hogy a brit lett a tavalyi világbajnok, és 2015-ben is az ő sikerét várja.

Az immár kétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak csak 2015 végéig van szerződése a Mercedesszel, ennek ellenére többször is kijelentette, egyáltalán nem aggódik a jövője miatt. Szerinte mindkét fél arra törekszik, hogy a jövőben is együtt küzdjenek a bajnoki címekért, ezért nem kell elsietni a tárgyalásokat.

„Néhány napot eltöltöttem a gyárban, de nem ültem le a csapattal, hogy beszéljünk róla" – mondta a Sky-nak az új szerződésről. „Már tavaly is megmondtuk, hogy semmit nem szeretnénk elsietni, nyugodtak vagyunk."

„A csapat jelezte, hogy szeretnék folytatni velem a munkát, és ez fordítva is igaz. Nem stresszelünk. Magabiztos vagyok, és megbízom a csapatban, tudom, hogy nem tárgyalnak mással – és ők is tudják, hogy velem is ez a helyzet."

Ecclestone szerint Hamilton nagyobb közönséget vonz, mint Rosberg Forrás: AFP

A La Gazzetta dello Sport nemrég azt írta, a Mercedes már megtette az ajánlatát: 60 millió eurót és jelentős bónuszpénzeket fizetnének Hamiltonnak, ha a címvédő 2018-ig elkötelezi magát a csapat mellett. Niki Lauda azonban kijelentette, a híreszteléseknek semmi alapjuk nincs.

„Ez mind ostobaság. Megegyeztünk vele, hogy csak akkor beszélünk, ha visszajött Coloradóból, valamikor az első feburári teszt előtt" – jelentette ki Lauda. „Eddig sem Toto Wolff, sem én, sem bárki más a Mercedestől nem beszélt Lewisszal a pénzről, vagy az új szerződés időtartamáról."

Ecclestone örül Hamilton sikerének

Bernie Ecclestone közben kijelentette, hogy szerinte a 2015-ös Forma-1-es idénynek is Hamilton lesz a legnagyobb esélyese. A brit az előző idényben csapattársát, Nico Rosberget múlta felül a világbajnoki küzdelemben, miután 19 futamon 11 győzelmet aratott. Ecclestone szerint a többi gyártó idén sem fogja utolérni a Mercedest, ezért megint Hamiltonnak áll a zászló.

„Nem hinném, hogy ilyen gyorsan utolérik őket. Talán három éven belül sikerül" – utalt Ecclestone a Mercedes fölényére, bár hozzátette, a Forma-1 „nem engedheti meg magának", hogy ilyen sokáig egy csapat uralja a mezőnyt.

A Forma-1 nagyura nem titkolja, örült Hamilton bajnoki címének, mert a britet világszerte többen ismerik, mint Rosberget, ezért az ő sikereivel könnyebb népszerűsíteni a sportágat. „Ő egy rapper, tehát egy teljesen másféle közönséget is vonz majd" – utalt Hamilton stílusára. „Jót tesz a sportnak, hogy ő a világbajnok."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!