Vágólapra másolva!
Évi 20 millió eurót és jelentős bónuszokat ígérnek neki, ha további három évre meghosszabbítja a szerződését. A legjobban fizetett F1-es pilóta lehet.

Lewis Hamilton lehet a Forma-1 legjobban fizetett versenyzője, ha elfogadja a Mercedes ajánlatát, és 2018-ig hosszabbít a németekkel. Hamilton jelenlegi szerződése az idei év végén lejár, de mindkét fél hangsúlyozta, hogy szeretnék folytatni az együttműködést, és a holtszezonban meg is kezdik a tárgyalásokat.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint a Mercedes már ajánlatot is tett Hamiltonnak, ami további három idényre, tehát a 2018-as szezon végéig szól. Az olasz napilap úgy tudja, a címvédő minden évben fix 20 millió eurót kapna, jó szereplés esetén pedig bónuszokkal gazdagodna: minden egyes futamgyőzelme további egymillió eurót érhet, ha pedig sikerül a Mercedes színeiben megszereznie a harmadik világbajnoki címét, 5 millió eurót kapna jutalomként.

Hamilton jól érzi magát a Mercedesnél Forrás: AFP

Egyelőre egyik fél sem nyilatkozott arról, hogy haladnak a hosszabbításról szóló tárgyalások, de a jelenleg menedzser nélkül egyezkedő Hamilton már többször kijelentette, nagyon jól érzi magát az istállónál. „Nem adatik meg mindenkinek, hogy ilyen remek csapatnál dolgozzon. Segítettek az álmom megvalósításában azzal, hogy egy ilyen nagyszerű autót adtak nekem" – nyilatkozta a brit, aki a Daily Star szerint a mezőny legjobban fizetett versenyzője lesz, ha elfogadja a Mercedes ajánlatát.

Noha a Mercedesnél biztosak benne, hogy sikerül megtartaniuk Hamiltont, a távozása esetén sem esnek majd kétségbe: nemrég nyíltan kijelentették, hogy Fernando Alonso lenne az első számú jelöltjük a brit pótlására, de Valtteri Bottast is megkeresnék.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!