Vágólapra másolva!
A tervek szerint 2016-ban bemutatkozó amerikai csapat főnöke nyugodt, és amiatt sem aggódik, hogy mostanában újra egyre több szó esik arról, hogy kevesebb istálló legyen a mezőnyben, három autót indítva.

Több kisebb alakulat is a túlélésért küzd a Forma-1-ben, s közülük a Caterham jövője van a legnagyobb veszélyben, amely talán már az USA Nagydíjon sem tud rajthoz állni. Rajtuk kívül azonban a Marussia és a Sauber sem áll stabil lábakon anyagilag, ezért újabban ismét egyre többen spekulálnak arról, hogy a közeljövőben érdemes lenne bevezetni azt, hogy csak nyolc istálló alkossa a mezőnyt, ám fejenként három autóval.

2016-ban ugyanakkor bővülhet a mezőny az amerikai Haas F1 Team-mel, amelynek főnöke nem tart attól, hogy a háromautós csapatok tervezete kiszoríthatja saját istállóját. "Megvan a nevezési jogunk, ott leszünk a rajtrácson" - nyilatkozta Gene Haas a CNN-nek. "Úgy vélem, Bernie célja az, hogy jól szervezett és finanszírozott csapatok versenyezzenek, és a világbajnokságnak is ez az érdeke."

Gene Haas Forrás: AFP/ /Jared C. Tilton

Csapatának éves költségvetéséről azt mondta, nagyjából 250 millió dollár környékén lesz. Autóit a Ferrari erőforrásai hajtják majd, de egyéb támogatást is kapnak a maranellóiaktól. "A Ferrari több akart lenni egy egyszerű motorszállítónál, és az autónk alapvető kialakításában is segítenek majd" - tette hozzá Haas.

Az amerikai eredetileg már 2015-ben szeretett volna a Forma-1-ben indulni új csapatával, de úgy döntött, hogy a jobb felkészülés érdekében egy évvel elhalasztja a debütálást.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!