Vágólapra másolva!
A német már matematikailag sem esélyes a bajnoki címre, ezért könnyen lehet, hogy a Red Bullnál csapatutasításra is sor kerül majd a hátralévő versenyeken. Ricciardo továbbra is önerőből szeretné legyőzni Vettelt.

A Red Bull az elmúlt hónapokban többször kijelentette, hogy a köztük lévő nagy pontkülönbség ellenére egészen addig hagyják szabadon versenyezni Daniel Ricciardót és Sebastian Vettelt, amíg mindkettejüknek van matematikai esélye a bajnoki címre. Ez a helyzet egészen a Japán Nagydíjig fennállt, a szuzukai futam után azonban Vettel 127 pontos hátrányba került Lewis Hamiltonhoz képest. Mivel a hátralévő négy hétvégén maximum 125 pontot lehet szerezni, matematikailag is biztossá vált, hogy Vettel 2010 óta tartó győzelmi szériája idén véget ér.

Mivel Szuzukában az is kiderült, hogy Vettel az idény végén elhagyja a Red Bullt, sokak szerint az istálló az utolsó versenyeken nyíltan elsőszámú versenyzővé fogja előreléptetni Daniel Ricciardót. Bár az ausztrálnak is tetemes, 77 pontos a lemaradása, a dupla pontos idényzáró miatt még nem mondott le végleg a bajnoki címről. Ricciardo Szocsiban elismerte, „lehetséges", hogy a Red Bull változtat az eddigi hozzáállásán az utolsó nagydíjakon.

A legutóbbi két versenyen Vettel végzett előrébb a Red Bull pilótái közül Forrás: AFP

„Erről még beszélnem kell Christian (Hornerrel) és néhány másik sráccal" – nyilatkozta az F1 hivatalos honlapjának. „A kezdetektől fogva arról volt szó, hogy amíg egyikünk ki nem száll a bajnoki küzdelemből, addig szabadon versenyezhetünk. De Seb most kiszállt."

Önerőből szeretne elöl lenni

Ricciardo ettől függetlenül reméli, hogy nem lesz szükség csapatutasításra. „Azt is sokszor elmondtam már, hogy remélhetőleg nem kell a segítségére támaszkodnom – nem szeretnék arrogánsnak tűnni, de azt szeretném, ha segítség nélkül is én lennék előrébb. Ha mégis szükségem lenne rá, akkor talán felmerülhet a lehetőség" – mondta a csapatutasításról.

Vettellel korábban már előfordult, hogy megtagadta az istálló kérését – a legemlékezetesebb példa erre a 2013-as Malajziai Nagydíj, ahol a Red Bull határozott utasítása ellenére megelőzte Mark Webbert. Ricciardo ettől függetlenül arra számít, hogy a német nem nehezíti meg a dolgát. „Ha valóban csapatutasításra kerülne sor, merem feltételezni, hogy segítene nekem" – nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!