Vágólapra másolva!
Úgy érzi, a Ferrarinál pozitív változások történtek az utóbbi időben, neki pedig érvényes szerződése van.

Bár az elmúlt pár hétben Fernando Alonso jövője a Ferrarinál egyre kétségesebbé vált, és a Japán Nagydíj hétvégéjének előestéjén ő maga is elismerte, hogy nem teljesen biztos a közös folytatásban, csapattársa, Kimi Räikkönen nem aggódik a sorsa miatt. A finn versenyző az idén nem találta az összhangot az autójával, és alig harmadannyi pontot szerzett, mint Alonso, de bízik benne, hogy a Ferrari jövőre jobb helyzetben lesz.

„Szerintem megvannak ehhez a megfelelő emberek" – mondta Szuzukában. „Elég sok változás történt a csapatnál, és tudván, hogy csinálják a dolgokat, a gyárban is más lett a helyzet. (James) Allisonnal és a körülötte meg a főhadiszálláson dolgozó emberekkel együtt erős stábunk van."

„Megváltoztattak bizonyos részleteket, hogy az elmúlt években elkövetett hibák többé ne ismétlődhessenek meg. Nyilván időbe fog telni, de száz százalékig hiszek a szakembereinkben, és abban, hogy vissza tudjuk vezetni a csapatot oda, ahol lennie kell. Vagyis az élre."

Räikkönen, aki az utóbbi néhány versenyen már elégedettebb volt az autójával, a saját jövőjéről csak annyit jegyzett meg, hogy „érvényes szerződésem van, ezért egyáltalán nem aggódom."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!