Vágólapra másolva!
Bár Hamilton az élen zárta a napot, nem volt kibékülve az autójával, Rosberg pedig még a gyors körét sem fejezhette be Szingapúrban. A Ferrari tempója miatt azonban nem aggódik.

A Mercedes versenyzői egymástól távol, az 1. illetve a 13. helyen, de annak ellenére egyformán elégedetlenül zárták a Szingapúri Nagydíj első edzésnapját, hogy úgy tűnt, a kanyargós városi pályán is az ő autójuk fogja jelenteni a mércét a többiek számára.

Lewis Hamilton, aki este mindenkinél gyorsabb volt, az edzés elején arra panaszkodott, hogy valami nem stimmel a kocsijával, s végül úgy végzett az élen, hogy egyik szektorban sem ő érte el a legjobb részidőt. „Nem éreztem magam teljesen kényelmesen az autómban, de haladtunk. A két edzés között elvégeztünk néhány változtatást, és nem tudom, hogy a pálya állapota lett-e más, a balansszal azonban meggyűlt a bajom" – mondta.

A Mercedes tempójával nem volt gond Szingapúrban sem Forrás: Daimler

„Összességében jól érzem magam, bár Nico is nagyon gyors volt, a Red Bullról még nem tudjuk megítélni, hol lesz, és a Ferrari is elég erősnek tűnt. Csak a saját munkánkra koncentrálunk."

Hamilton hozzátette, hogy sikerült megszoknia a falak közelségét, és ebből a szempontból sokat számít, hogy zökkenőmentes napja volt. „Ez itt kicsit fontosabb, mint máshol, mert a pálya nagyon próbára teszi a gumikat, és a beállításokkal sincs könnyű dolgunk" – mutatott rá. „Ha kevesebb időt tudunk a pályán tölteni, az önbizalmunkat is elveszítjük, amit aztán nagyon nehéz visszaszerezni, ezért örülök, hogy sima, gond nélküli péntekem volt. Remélem, a következő két nap is ilyen lesz."

Rosbergnek pechje volt Maldonado balesetével

Az összetettben 22 pontos előnnyel vezető Rosberg az első edzésen csak 27 ezreddel maradt le a csapattársától, este viszont félbe kellett hagynia a szuperlágy gumikon leggyorsabbnak ígérkező körét, mert Pastor Maldonado balesete miatt pont a közepén lengették meg a piros zászlókat. Pedig az első szektorban ő jegyezte a legjobb részidőt.

„Hát igen, kár volt érte, így ma sajnos nem tanultam annyit, mint szerettem volna, mert csak a kör elején tudtam keményen odatenni magam" – ismerte el. „Nem voltam elégedett az autó viselkedésével, még mindenképpen dolgoznunk kell rajta."

Bár Fernando Alonso az első edzést megnyerte, a másodikon pedig csak Hamiltonnál bizonyult lassabbnak, Rosberg nem aggódik a Ferrari tempója miatt. „Az utóbbi versenyeken már láttuk, hogy pénteken kicsit közelebb vannak hozzánk, aztán a hétvége előrehaladtával elhúzunk tőlük. Remélem, most is így lesz" – magyarázta. „Az autóm összességében jónak tűnik, ezért bízom benne, hogy gyorsak leszünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!