Hamilton nyert, Maldonado a falnak csapta a Lotust

Események

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Szingapúri Nagydíj
Vágólapra másolva!
A Szingapúri Nagydíj péntek esti szabadedzésén a Mercedes diktálta a tempót, bár Rosberg nem tudta befejezni a leggyorsabb körét Maldonado újabb balesete miatt. Alonso ismét gyors volt a Ferrarival, Vettel viszont csak az edzés végén, pár percre tudott a pályára hajtani.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Szingapúri Nagydíj péntek esti szabadedzésén, bő egytized másodpercet verve a koraeste még az élen végző Fernando Alonsóra, aki a sötétben ismét biztató tempót diktált a Ferrarival. A 3. helyet ezúttal Daniel Ricciardo kaparintotta meg, miután a kivilágított városi pálya specialistájaként számon tartott Sebastian Vettel motorcsere miatt csak 5 kört tudott megtenni, Nico Rosberg legjobb körét pedig tönkretette Pastor Maldonado balesete.

A Lotus venezuelai versenyzője háromnegyed órával az edzés vége előtt csúszott ki, rögtön azt követően, hogy a szuperlágy gumikkal teljesítette az időmérő-szimulációját. Maldonado a 10-es kanyarban vesztette el az uralmát az autója felett, amely annyira összetört, hogy a tréninget pár percre meg kellett szakítani. A Lotus helyettes csapatfőnöke, Federico Gastaldi csüggedten temette a kezébe az arcát.

Hamilton volt a leggyorsabb a szingapúri éjszakában Forrás: AFP/Romeo Gacad

Az istállók nem vesztettek túl sok időt az incidens miatt, és a versenyre készülve rendben le tudták bonyolítani a hosszú etapjaikat. Hamilton, aki az 55. percben érte el 1:47.490-es – a tavalyitól három másodperccel elmaradó – idejét, ekkor is gyors volt, de a Red Bull és a Ferrari is erősnek tűnt. A 4. helyen végző Kimi Räikkönen Alonsóval ellentétben nem a szuperlágy, hanem a lágy gumikon gyakorolt a futamra.

A Red Bull szerelői csak pár perccel a leintés előtt fejezték be a munkát Vettel autóján, s mivel ez még csak az ötödik motorja az idén, egyelőre nem kell büntetéssel számolnia. Rosbergnek nem volt alkalma időmérő-szimulációt futni a szuperlágy Pirelliken, ezért a 13. helyen végzett, a hosszú etapja azonban jól sikerült. A Williams, ahogy az pénteken megszokott, valószínűleg magas üzemanyagszinttel dolgozott, így nem keltett feltűnést.

Maldonado mellett bajba került Max Chilton is, igaz, ő egy műszaki hiba miatt: a Marussiájában elromlott a turbófeltöltő, ezért az edzés végén le kellett parkolnia a pálya szélére.