Vágólapra másolva!
Egy angliai tesztpályán vezetett egy három évvel ezelőtti Red Bullt, amelynek volánja mögé a hétvégén is beül Hollandiában, egy bemutató keretében.

A 16 éves Max Verstappen nemrég csatlakozott a Red Bull utánpótlás-programjához, és a holland pilóta, aki jövőre már a Forma-1-ben debütálhat a Toro Rossónál, kedden meg is tette első köreit egy F1-es autó volánja mögött. A tűzkeresztségen az angliai Rockingham pályán esett át, ahol a Red Bull egyik 2011-es autóját vezette.

Sokáig nem kell várnia arra, hogy ismét a volánja mögé üljön, ugyanis a hétvégén részt vesz hazájában, Rotterdamban egy utcai bemutatón. Verstappen keddi gyakorlásának célja az volt, hogy megismerkedjen az F1-es autó működésével.

A Toro Rosso azt tervezi, hogy már az idén beveti őt néhány nagydíj pénteki edzésnapján - ennek feltétele az, hogy megszerezze a szuperlicenszt, amihez legalább 300 kilométert kell vezetnie F1-es autóval.

Jos és Max Verstappen Forrás: Toro Rosso

Verstappent a Mercedes is szívesen leigazolta volna, ám Toto Wolff korábban már elismerte, hogy ők nem tudtak helyet garantálni neki a világbajnoki sorozatban, ezért lényegében rábeszélték: csatlakozzon a Red Bullhoz. "Csupán egy GP2-es ülést tudtunk volna ajánlani neki, esetleg néhány tesztnapot a Forma-1-ben" - nyilatkozta a Mercedes istállójának kereskedelmi igazgatója. "Talán néhány verseny pénteki edzésnapján tesztelhetett volna velünk."

"Nagyon elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel, ezért alaposan át kellett volna gondolnunk, hogy milyen szerepet szánunk neki. Ha nem adódik számára semmilyen lehetőség, az egész program értelmét veszti."

Wolff ugyanakkor "óriási tehetségnek" nevezte a hollandot, akivel személyesen két-három alkalommal találkozott. Verstappen és menedzsmentje 2010 óta tartja a kapcsolatot a Red Bull-lal, a Toro Rossótól az idei Osztrák Nagydíj után kapott ajánlatot a Forma-1-es bemutatkozásra. Ezzel jövőre ő lesz minden idők legfiatalabb versenyzője a sportágban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!