Vágólapra másolva!
Bár triviálisnak tűnik, hogy a Mercedes párosa mellett nem lehet labdába rúgni a vb-címért vívott küzdelemben, Daniel Ricciardónak még lehet hajszálnyi esélye ellenük - a szezon középső harmadában ő gyűjtötte a legtöbb pontot. A Red Bullnál ugyanakkor egyelőre csak a soron következő megmérettetésre koncentrálnak.

A Mercedes autójának fölényét ismerve meglepően hangozhat, hogy az elmúlt hat futamon - lényegében a szezon középső harmadában - a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo szerezte a legtöbb pontot. Az ausztrál mindhárom győzelmét ebben az időszakban aratta, így Nico Rosbergnél 4-gyel, Lewis Hamiltonnál 29-cel gyűjtött több pontot.

Ricciardo a Belga Nagydíjon aratott sikere után úgy nyilatkozott, hogy amíg van matematikai esélye rá, a vb-cím megszerzésére tör. Csapatfőnöke, Christian Horner viszont visszafogottabb: ő elmondta, hogy a csapat tagjainak szeme előtt egyelőre csak a soron következő verseny lebeg.

"Annyit tehetünk csupán, hogy mindig a következő futamra koncentrálunk" - közölte. "Jól sikerültek az előző nagydíjaink, de a spái győzelemre egyáltalán nem számítottunk."

Ricciardo az elmúlt hat futamon még Hamiltonnál és Rosbergnél is több pontot szerzett Forrás: Red Bull

Horner elismerte, hogy a hétvégi győzelmükben fontos tényező volt Hamilton és Rosberg koccanása. "Hasznot húztunk belőle" – erősítette meg. "Ugyanakkor biztató, hogy továbbra is tapadunk rájuk."

A Red Bull számára éveken át mumusnak számítottak azok a helyszínek, ahol sok az egyenes, mivel az autójuknak inkább a gyors kanyarokkal teletűzdelt, nagy leszorítóerőt igénylő pályák kedveztek. Idén azonban változtattak a beállítási elveiken, és Spában úgy döntöttek, hogy a leszorítóerőből beáldozva laposabbra állítják a légterelőket, így megnőtt a végsebességük.

"Nyertünk Montrealban és Spában, azon a két pályán, amelyeken a legkisebbnek tartottuk volna erre az esélyt a szezon előtt" - mondta ennek kapcsán Horner. "Reméljük, hogy a következő pályák kedvezni fognak nekünk."

A jövő hétvégén Monzában, az idény leggyorsabb, a Red Bullnak papíron szintén nem kedvező pályáján folytatódik a világbajnokság.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!