Vágólapra másolva!
Újabb győzelmével 64 pontra megközelítette a bajnokságban vezető Nico Rosberget a Red Bull ausztrál versenyzője, aki addig fog küzdeni, amíg marad matematikai esélye a bajnoki címre.

Daniel Ricciardo Kanada és Magyarország után újabb győzelmet aratott, igaz, a sikeréhez kellett a két Mercedes ütközése is. Az ausztrál az 5. helyről indult, és a futam első felében az élre állt pár nagyszerű előzést követően. Első helyét csak a verseny végén veszélyeztette a frissebb gumikon közeledő Nico Rosberg, de a kockás zászlóig nem tudta utolérni a Red Bullt.

„Volt rajtam egy kis nyomás, de talán könnyűnek tűnt a helyzetem, mivel korán átvettem a vezetést, és azután csak megtartottam. Nem dőlhettünk hátra, mert tudtuk, hogy Nico Rosberg gyors lesz a verseny végén, de kitartottunk, és utána jó volt újra érezni a pezsgő ízét” – nyilatkozta a folyton mosolygó versenyző.

„Nem is alakulhatott volna jobban az év, ha minden történést figyelembe veszünk, különösen, ami az előszezonban történt. Eddig hihetetlen a szezon, minden pillanatát élvezem. Monza nagy kihívás lesz, de ha a Mercedesekkel történik majd valami, akkor ott leszünk, hogy kihasználjuk. Jó dolgokat vizionálok, ha itt be tudtuk gyűjteni a maximális pontszámot. Ez a győzelem több reményt ad nekünk olyan, később jövő pályákra, mint például Szingapúr vagy Szuzuka, csak hogy néhányat említsek.”

Daniel Ricciardo Forrás: Red Bull

„Ez remek – nagyon motiváltak vagyunk most, fantasztikus nap volt ez számunkra egy olyan pályán, ahol nem számítottunk győzelemre. Még mosolyogni fogok egy ideig, de két lábbal a földön maradok. Monza is trükkös lesz, de a csomag, amit ide hoztunk elég versenyképesnek bizonyult, ezért Monzában és Szingapúrban is megpróbálunk elérni vele valamit, Szuzuka pedig nagyon feküdni fog nekünk.”

Újabb győzelmével Ricciardo 36 pontra megközelített Hamiltont, és 64 pontra Rosberget a tabellán. Amikor azt kérdezték tőle, hogy esélyesnek tartja-e magát a világbajnoki címre, így válaszolt:

„Ha 50 ponttal kevesebb lesz a lemaradásom Abu-Dhabi előtt, akkor feltétlenül. Még mindig hátra van pár verseny. Amíg matematikai esélyünk van, harcolunk. Idejönni, és elcsenni néhány pontot úgy, hogy arra nem számítottunk, az szép dolog. Most viszont az a fontos, hogy előre tekintsünk, és kamatoztassuk ezt azokon a pályákon is, ahol erősek lehetünk. Ha még egy pár versenyen el tudjuk érni, hogy megszerezzük a lehető legtöbb pontot, akkor nem lefutott ez a játszma” – közölte.

Daniel Ricciardo Forrás: Red Bull

Vettel csalódott

Pedig a verseny elején még úgy tűnt, hogy inkább Ricciardo csapattársa, Sebastian Vettel érhet el ma kimagasló eredményt. A rajtnál lehagyta Rosberget, a Les Combes-ben majdnem a vezetést is átvette Hamiltontól, de aztán egyre hátrébb csúszott, és végül az ötödik helyen zárt.

„Csalódott vagyok, mert nem volt meg ma a tempónk. Nyomás alá akartam helyezni Lewist az indulás után, egymás mellett voltunk az egyenesben, de sajnos a gumik hidegebbek voltak, mint vártam. Jó volt látni a második körben, hogy egymásnak megy a két Mercedes és esélyt adnak nekünk, de nem volt meg a tempóm” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok, aki háromszor járt a bokszban, míg csapattársa csak kétszer.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Sky Sportsnak elismerte, hogy taktikai hibát vétettek a német versenyében.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!