Vágólapra másolva!
A Nürburgring állítólag olyan szerződést kötött Ecclestone-nal, hogy 2019-ig minden évben megrendezheti a Német Nagydíjat.

Hockenheim és a Nürburgring 2006 óta felváltva rendezi meg a Német Nagydíjat: a páros években az előbbi, a páratlanokban az utóbbi a verseny otthona. Ezt a rendszert a finanszírozási nehézségek kényszerítették ki, de a Nürburgring sorsa az idén hosszas bizonytalanság után rendeződni látszott, amikor eladták egy Capricorn nevű düsseldorfi autóipari befektetőcsoportnak.

A Rhein Zeitung azt írja, hogy ez megpecsételheti Hockenheim sorsát, a Nürburgring ugyanis olyan szerződést kötött Bernie Ecclestone-nal, amely szerint legalább 2019-ig minden évben a németországi verseny helyszíne lehet. Sőt „egy hosszú távú stratégiai együttműködés" részesévé válhat a Forma-1-gyel a következő öt éven túl is.

Bár a Capricorn szóvivője a DPA hírügynökség kérdésére nem kommentálta az értesülést, ha az igaznak bizonyul, Hockenheimnek valószínűleg nem marad hely a Forma-1 versenynaptárában, mert a jelenlegi piaci helyzetben nem várható, hogy Németország két nagydíjat rendezzen. Az idén - július 20-án - egyébként még éppen Hockenheim van soron, hiszen 2013-ban a Nürburgring fogadta a világbajnoki sorozatot.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!