Schumacher egy gyereknek próbált segíteni, amikor elesett

Mercedes'  German driver Michael Schumacher sits in the pits during the third practice session at the Silverstone circuit on July  7, 2012  ahead of the British Formula One Grand Prix.    AFP PHOTO / BEN STANSALL
Mercedes' German driver Michael Schumacher sits in the pits during the third practice session at the Silverstone circuit on July 7, 2012 ahead of the British Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
A Bild információi szerint a német egy barátja kislányának igyekezett segíteni, amikor megtörtént a baj. Schumacher kölcsönzött sífelszerelést használt, az egyik léce nem oldódott ki a bukás után.

A német Bild csütörtökön reggel újabb részleteket közölt Michael Schumacher vasárnapi síbalesetéről. Az újság információi szerint a német egy ismerős kislánynak akart segíteni, amikor két kijelölt pályarész között nekiütközött egy hóval befedett kőnek, majd az esés következtében egy sziklába verte a fejét, és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Ahogy korábban is tudni lehetett, Schumacher múlt vasárnap 14 éves fiával, Mickkel és egy baráti társasággal síelt a franciaországi Méribelben. A Bild szerint tapasztalt sízőnek számító Schumacher a lesiklás közben utolsóként követte a többieket, hogy a hátul lévő gyerekekre figyeljen. Miután egyik barátjának kislánya hirtelen elesett, a német felsegítette a gyereket, és eközben került a két kijelölt pálya közötti területre.

Schumacher tapasztalt síző, ezért ő figyelt a gyerekekre Forrás: AFP

A sisak mellett egyéb védőfelszereléseket is használó Schumacher ekkor nem vett észre egy hóval befedett szikladarabot, amelynek nekiütközött. A német állítólag épp csak elindult, amikor a baleset történt, ezért az esés biztosan nem nagy tempónál történt.

Az is kiderült, hogy Schumacher nem saját, hanem kölcsönzött felszereléssel síelt. A Bild szerint az egyik síléc kötése nem oldódott ki az eset után, a rendőrség ezt is vizsgálja. Az újság felvetette, hogy Schumacher talán a rosszul bekötött lécével volt elfoglalva, amikor a baleset történt, ezért nem tudta a kezével védeni magát.

Az ekkor még eszméleténél lévő, de zavart Schumacherhez négy percen belül odaértek az orvosok, a helikopter pedig fél órával később szállt fel vele. Először egy kisebb kórházba vitték, hogy intubálni tudják. A grenoble-i kórházba már úgy érkezett, hogy mesterségesen lélegeztették.

Schumacher állapotáról legutóbb szóvivője, Sabine Kehm nyilatkozott szerdán. A német még mindig életveszélyben van, de legutóbbi műtétje után stabil maradt az állapota. Kehm elmondta, a kórház csak akkor ad újabb tájékoztatást Schumacher állapotáról, ha pozitív vagy negatív változásról tudnak beszámolni. Csütörtökre egyelőre nem hirdettek ki újabb sajtótájékoztatót.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!