Vágólapra másolva!
A szóvivője azt mondja, szemtanúk szerint a német versenyző egy kék és egy piros pálya közötti szakaszon csúszott át, és nem is ment gyorsan, amikor a léce valószínűleg megakadt egy kőben.

Michael Schumacher a szóvivője, Sabine Kehm szerint nem ment gyorsan, amikor a franciaországi Méribelben síelve elesett, és életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. Bár a Forma-1 hétszeres világbajnoka kitűnő síző hírében áll, a bukása egy ártalmatlannak tűnő helyzetben történhetett, miközben egy társának próbált segíteni.

„Több emberrel beszéltem, aki ott volt a balesetnél, és úgy tűnik, egy csoporttal együtt, kijelölt pályákon síelt" – magyarázta Kehm. „Egy piros és egy kék pálya között volt egy rész mély hóval, Michael arra ment rá. De abból, amit mondtak, a jelek szerint nem is siklott gyorsan, mert egy barátjának akart segíteni, aki elesett az egyik pályán."

„Amikor újra elkezdett csúszni, belement a mély hóba. Feltételezzük, hogy kanyarodás közben egy kőnek ütközött, mert felrepült a levegőbe, és fejjel egy másik kőnek csapódva érkezett le."

A kis területű köves rész két pálya között, amelyen Schumacher átcsúszva elesett Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

Schumacherről a közelebbi ismerősei, és azok is, akik már síeltek együtt vele, azt állították, hogy nem szeretett felesleges kockázatokat vállalni. „Csak rendkívül balszerencsések voltak a körülmények, nem is ment igazán gyorsan" – állította Kehm is. „Rengeteg emberrel beszéltem erről, köztük síoktatókkal is, és mind azt mondták, hogy akár 10 km/ó-s sebességnél is előfordulhat az ilyesmi."

Bár Schumacher családja már hétfőn kérte, hogy a sajtó tartsa tiszteletben a privát szférájukat, Kehm megerősítette, hogy egy újságíró papnak öltözve próbált bejutni a versenyző betegágyához a grenoble-i kórházban. Elvezették a kórházból, de nem tartóztatták le. „Soha nem hittem volna, hogy ilyesmi megtörténhet" – mondta Kehm.

A hétszeres világbajnok állapota keddre valamelyest stabilizálódott, de továbbra is életveszélyben van. Az orvosok mesterséges kómában tartják.

- Schumacher pályafutásáról a képválogatásunk itt látható

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!