Vágólapra másolva!
Már ő is megerősítette, hogy az év végén elhagyja a McLarent. Túl későn szóltak neki, ezért már nem maradt sok lehetősége. Nem tudja, pontosan miért kell távoznia.

Bár a csapat hivatalosan még nem nevezte meg az utódját, aki minden bizonnyal a WSR idei bajnoka, Kevin Magnussen lesz, Sergio Pérez szerdán este közleményben ismerte el, hogy a McLaren 2014-re nem hosszabbítja meg a szerződését. „Megtiszteltetés volt számomra, hogy a sport egyik legütőképesebb csapatánál versenyezhettem, egy pillanatra sem bántam meg, hogy csatlakoztam hozzájuk" – mondta.

Pérez megköszönte a szurkolói támogatását, de elismerte, hogy nem lesz könnyű pilótaülést találnia 2014-re, mert nem számított rá, hogy távoznia kell a McLarentől. „Nehéz helyzetben vagyok, mivel a döntést nagyon-nagyon későn hozták meg" – mutatott rá. „De így is bízom benne, hogy megtalálom a pályafutásom szempontjából legjobb megoldást."

„Nem maradok az F1-ben csak azért, hogy az F1-ben legyek. Ha nem kapok elég jó lehetőséget, talán valami más után nézek. Olyan csapathoz szeretnék kerülni, ahol a futamgyőzelmekre is esélyem van."

Pérez későn tudta meg, hogy nem maradhat a McLarennél Forrás: McLaren

A még mindig csak 23 éves Pérez hozzátette, hogy a McLaren még nem indokolta meg neki a menesztését. „Az igazat megvallva ezzel egyelőre nem volt időm foglalkozni" – mondta. „De tudják, hogy a döntéseiket miért hozzák meg, úgyhogy inkább őket kellene megkérdezni erről. Pillanatnyilag nem sokat tudok – minden nagyon gyorsan, az elmúlt néhány napban történt."

Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy ennek ellenére nem haragszik a csapatára. „Kiállhatnék ide arról szónokolni, hogy milyen igazságtalanul bántak velem" – jelentette ki. „De már úgyis meghozták a döntésüket. Nagyra becsülöm, ez a csapat egy igazi család. Nem bántam meg semmit."

A mexikói versenyző, akinek idén az Indiában szerzett 5. hely volt a legjobb eredménye, úgy érzi, hogy még rengeteget adhat. „Természetesen nem erre számítottam, de ilyen az élet – néha nem úgy alakul, ahogy szeretnénk" – jegyezte meg. „Visszatekintve megtettem mindent, ami tőlem telt. Végig igyekeztem a lehető legjobbat nyújtani, hogy maximálisan kihasználhassam a lehetőségeimet."

„Valószínűleg a története legrosszabb évében érkeztem a McLarenhez. Mindegy, már előre kell tekintenem. Még rengeteget adhatok a sportnak, jó pályafutás várhat rám. 23 éves vagyok, úgyhogy minden előttem van, csak egy másik úton kell ejutnom a célomhoz, ami nem más, mint a világbajnoki győzelem."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!