Vágólapra másolva!
A Ferrarinál még nem adják fel a reményt, hogy Alonso bajnok lehet idén, és a spanyol versenyző az America's Cup vitorlásversenyen történt fordítás miatt hiszi azt, hogy legyőzheti Sebastian Vettelt.

Noha bizonyos reakciói alapján úgy tűnik, hogy Fernando Alonso már lemondott az idei bajnoki címről, a Sebastian Vettelhez képest 60 pontos hátrányban lévő spanyol a nyilvánosság előtt továbbra is állítja, hogy hisz abban, hogy 2013-ban megszerezheti harmadik diadalát az összetett pontversenyben.

Annak ellenére, hogy tisztában vele, hogy a nyers erőviszonyok Red Bullnak kedveznek. "Realistának kell lennünk: nincs meg a tempónk ahhoz, hogy rendes körülmények között megverjük őket, tehát a maradék hat futamon mázlira van szükségünk. Viszont ha bármilyen szerencse is ér bennünket, biztosak lehetnek benne, hogy ki fogjuk használni! Nem adjuk fel a harcot, amíg matematikailag lehetséges a bajnoki cím megszerzése" - jelentette ki Alonso Koreában.

"A lehető legtöbb pontot akarjuk gyűjteni. Üdvözítő lenne, ha sikerülne csökkentenünk a lemaradásunkat a bajnokságban, mert most csak nagyon halovány az esélyünk."

A Ferrari pilótájának lemaradása öt verseny óta folyamatosan nő Vettelhez képest, akihez legutóbb a június végi Brit Nagydíjon tudott közelebb férkőzni, miután a német Red Bullja elromlott. Azóta viszont 21-ről 60 pontra duzzadt a hátránya, és már csak hat futam van hátra a bajnokságból. Ezeken legfeljebb 150 pontot lehet szerezni, és a következő két nagydíj után még biztosan Vettel lesz a tabella első helyén.

Fernando Alonso esélyei nem jók, de a spanyol nem adja fel Forrás: AFP

Alonso abban bízik, hogy a hétvégén bevetésre kerülő újdonságok segíteni fogják a Ferrarit. Csapattársa, Felipe Massa ugyanakkor nem ennyire optimista. "Olyan pályákra megyünk ezután, ahol nagy leszorítóerő kell, ráadásul (a Red Bull) mindig kiváló teljesítményt nyújt" - mondta. "Remélem, hogy nem lesz (nagy fölényük), de az esélyek eléggé amellett szólnak, hogy további győzelmeket szerezhetnek."

A Koreai Nagydíjon az előző két alkalommal Vettel győzött, és az elsőn, 2010-ben is nyerhetett volna, ha néhány körrel a cél előtt nem füstöl el a motorja. Ezt kihasználva akkor Alonso ért célba elsőnek.

A különböző sportágakból számtalan példát lehetne felhozni bravúros fordításokra, és Alonso is egy ilyet megemlítve hiszi azt, hogy számára még nincs minden veszve. "Az elnök (Luca di Montezemolo) és jómagam is hiszem, hogy bármi megtörténhet. Az America's Cup-on az történt, hogy az amerikai csapat 8-1-es hátrányból nyert 9-8-ra."

"Tudjuk, hogy nehéz lesz, azonban két szerencsés futammal gyorsan változhat az állás. De sok szerencsére van szükségünk, ezt tudjuk."

Az America's Cup egy tradicionális vitorlásverseny, amelyet néhány évente rendeznek meg, és két vitorláscsapat csap össze egymással. Az idei szeptemberi megmérettetésen, San Franciscóban az amerikai ORACLE TEAM USA és az új-zélandi Emirates Team New Zealand versenyzett, és a 19 futamból 11 után 8:1-re utóbbi vezetett (az amerikaiak győzelmei közül kettőt büntetések miatt utólag kivettek az értékelésből). Az amerikai csapat a többi futamot megnyerve innen fordított 9:8-ra. Egyébként ez az a verseny, amelyre valamikor Adrian Newey is szeretne vitorlást tervezni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!