Alesi: Raikkönen jól fog járni a Ferrarival

Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es autóversenyző, Jean Alesi szerint Kimi Raikkönen jól döntött, mikor a Ferrarihoz csatlakozott. A francia sofőr már csak tudja, hiszen 1991 és 1995 között saját bőrén tapasztalhatta, milyen előnyökkel jár a Ferrinál versenyezni.
Vágólapra másolva!

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher a tavalyi év végén elhagyta a Forma-1-et, hogy helyét a McLarentől átszerződött Kimi Raikkönen vehesse át a Ferrarinál az idei esztendőben.

Bár sokan attól tartanak, hogy a finn pilóta munkához való hozzáállása bonyodalmat okozhat majd az olaszoknál, Alesi meg van győződve arról, hogy Kimi remekül fogja érezni magát új csapatánál.

"A Ferrarinál versenyezni a legjobb dolog a Forma-1-ben. Remekül fekszik majd Raikkönennek is" - mondta Alesi az Auto Motor und Sportnak adott nyilatkozatában. "Ami Michaelt illeti, sokan úgy gondolják, maradhatott volna még a Forma-1-ben, mások viszont már öregnek tartották a sporthoz. Én úgy vélem, pont jókor vonult vissza a hétszeres világbajnok."

Raikkönen a karácsony előtti teszteken egy napot már eltöltött a Ferrari vendégeként, mely után elmondta, barátságosak voltak vele, és már most látja, hogy jobb lesz a csapaton belüli légkör, mint anno a McLarennél volt.