De la Rosa bízik a brazil bevetésben

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes csapata még nem döntötte el, hogy kit állít rajthoz a 2006-os szezon utolsó versenyé, Brazíliában, de Pedro de la Rosa úgy gondolja, hogy Interlagosban is ő kap bizalmat.
Vágólapra másolva!

A szezon közben Juan-Pablo Montoya helyére beugró spanyol legnagyobb riválisa a fiatal Lewis Hamilton lehet, akit a szakértők a McLaren jövő évi pilótájaként emlegetnek. Korábban felmerült annak lehetősége, hogy a brit versenyző, aki eddig csak tesztlehetőséget kapott az ezüstnyilaknál, Brazíliában versenyen is debütálhat.

A McLaren hivatalos döntésére még várni kell, de a rutinos spanyol úgy gondolja, hogy Brazíliában is ő állhat rajthoz Kimi Raikkönen csapattársaként: "Úgy gondolom, hogy Interlagosban is ott leszek a rajtnál"- nyilatkozta a spanyol. "Jó eredményeket tudok felmutatni, és a csapat is bízik bennem. Ebből kiindulva az a véleményem, hogy én utazok Brazíliába."

A spanyol egyébként a napokban Jerezben tesztel Hamilton társaságában, és szerdán mindössze néhány századmásodperccel volt gyorsabb a 21 éves vetélytársától.

A 2007-es versenyzői állásért is de la Rosa és Hamilton verseng, de ebben a tekintetben a spanyol már nem annyira optimista az esélyeit illetően: "Természetesen szívesen maradnék jövőre is a McLaren hivatalos versenyzője, az óriási lehetőség lenne számomra. Egyelőre azonban még nem született döntés. Egyébként meg vagyok róla győződve, hogy egy jó autóval győzni tudnék"- nyilatkozta optimistán de la Rosa, aki idén a Hungaroringen második lett.