Búcsúznak a tévések Vágó Istvántól

Vágó István televíziós műsorvezető Vágó István Foglalkozás műsorvezető SZEMÉLY
Budapest, 2011. április 14. Vágó István televíziós műsorvezető, a Magyar Demokratikus Charta egyik szóvivője részt vesz azon a sajtótájékoztatón, amelyet a 2011. április 16-ra, az új alaptörvény elleni tiltakozásul szervezett tüntetésről tartottak a Batthyány-örökmécsesnél. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, 74 éves korában meghalt Vágó István televíziós műsorvezető. Tévés kollégái sorra emlékeznek meg az egykori műsorvezetőről a közösségi oldalakon.
Vágólapra másolva!

A közösségi médiában sorra érkeznek a megemlékezések Vágó Istvánról. Till Attila, a TV2 műsorvezetője így köszönt el tőle:

Mindig is hivatkozási alap voltál és az is maradsz. Szeretettel gondolok rád, ég veled!"

Garami Gábor műsorvezető és DJ egy régi fényképpel emlékezett meg róla: "Ő volt az ország kvízprofesszora, akinek olyan felejthetetlen műsorokat köszönhetünk, mint a »Mindent vagy semmit«, a »Van benne valami«, az »Álljunk meg egy szóra!« vagy a »Legyen Ön is milliomos!« Nyugodjon békében!"

Csonka András színész és több, szórakoztató műsor vezetője hosszú, személyes bejegyzéssel búcsúzott, az emlékezést így kezdte: "Nincs közöttünk olyan ebben az országban, akinek ne lenne vele kapcsolatban valamilyen meghatározó televíziós élménye. Nem lehet közöttünk olyan, akinek joga lenne megkérdőjelezni a tudását, a felkészültségét, a szakértelmét."

Forrás:Csonka András/Facebook

"Gyerekkorom óta szinte minden megnyilvánulásában láttam, tiszteltem, éppen ezért volt elképesztően megtisztelő, amikor 1998-ban az induló Tv2-n, ahol Ő mutatta be a Kifutó című műsort a nézőknek, nekem adta át a műsorvezetői stafétát, és ezzel egy új irányt és lehetőséget is mutatott a további életemre" - írta.

Sok erőt kívánok szeretteidnek. Nyugodj békében!" – írta a Facebookon az egykori tévés műsorvezető, Endrei Judit.

Isten veled Pista, még ha szkeptikus voltál is" – emlékezett meg egykori pályatársáról a szintén kvízmester Gundel Takács Gábor, aki a TV2-n vezette néhány éve a Legyen Ön is a milliomost.

Danny Blue is elköszönt, aki egyszer egy szereplésre is elhívta magához Vágót. "Megdöbbenve értesültem ma Vágó István haláláról! Mindenki szkeptikusként és kvízmesterként ismerte, de amikor meghívtam a műsoromba és elfogadta a meghívásomat, meglepve tapasztaltam, hogy mennyire korrektül állt hozzám és átadta magát a neki kitalált mutaványomnak. Sőt, később még egy önálló estre is ellátogatott! Nyugodjon békében!"