Újra kapható lesz a Nokia 3210

nokia 3210
nokia 3210
Vágólapra másolva!
Sokak első telefonja volt a legendás készülék, vannak, akik máig visszasírják. Sajnos azonban az új 3210-es tervezése a lustaság mintapéldája lett.
Vágólapra másolva!

Azok, akik elég régen születtek ahhoz, hogy 1999-ben félig felnőttkorba lépjenek, szinte biztos, hogy birtokoltak egy Nokia 3210-es telefont. Ha pedig mégsem, akkor valamelyik rokonának, barátjának egészen biztosan volt egy. Ez a telefon akkoriban hihetetlenül népszerű volt, és így az egyik első „népmobillá” vált.

Nokia 3210 retro telefon csalódás
Így néz ki az új Nokia 3210-es. Kép: Nokiamob

 

Most pedig a Nokia telefonok jelenlegi gyártója, a HMD újra piacra dobna egytelefont ezzel a típusszámmal és természetesen egy kicsit modernizált beltartalommal. A Nokiamob által megszerzett képek szerint a Nokia új retrotelefonja ciánkék vagy sárga színű opcióban érkezik, és május 8-án jelenhet meg. Ez egybevág a HMD nemrégiben közzétett Twitter-bejegyzésével, amely arra utalt, hogy még ebben a hónapban kiadnak valamilyen „ikonikus" telefont. A terméklista mostanra lekerült, de a Nokiamob úgy tudja, hogy a telefon 89 euróért (95 dollárért) kerül majd forgalomba, bár persze ezt még átszámítgatni sem érdemes forintra, mert ki tudja, itthon ez mennyi lesz.

Újra-újra-újrafelhasznált telefon

A képek alapján a telefon valamennyire valóban hasonlít a 3210-esre, legalábbis a sziluettje. Azonban, ahogy a Nokia-rajongók gyorsan rámutattak, valójában sokkal inkább hasonlít a Nokia 6310-re, vagy a 3310-re, a HMD korábbi reboot-telefonjaira, így tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy a cég tervezői nem erőlették túlságosan meg magukat, egyszerűen csak elővették a szekrényből a korábbi „reboot” telefonjaik terveit, egy picit átrajzolták az oldalvonalait és már küldték is gyártásba a készüléket.

Nokia 3310 retro telefon csalódás
Ez pedig a hét évvel ezelőtt piacra dobott 3310-es.

Így tehát elmondhatjuk, hogy a vállalat igazából sem a régi telefonok, sem az újdonságok kedvelői számára nem tett le az asztalra a világon semmit, amiért érdemes lenne megvenniük az új Nokia 3210-es készüléket. Sajnos.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!