Lekapcsolta a mobiltornyot a zavartan viselkedő férfi

Vágólapra másolva!
Négy órán keresztül tartózkodott biztosítás nélkül 46 méter magasban.
Vágólapra másolva!

Szokatlan incidensről számolt be a 7 News Miami híroldal, helyi idő szerint szerda reggel hét órakor egy zavartan viselkedő férfi áramtalanított Miamiban egy mobiltornyot, majd felmászott a tetejére. A torony a Crown Castle távközlési szolgáltatócég tulajdonában van, ám a szolgáltatáskiesés miatt a T-Mobile küldött ki egy technikust. Az illetéktelen behatoló szintén a cég dolgozójaként azonosította magát a helyszínen.

richard smith t-mobile
Richard Smith majdnem egy egész délelőttöt eltöltött több tízméteres magasságokban, bármiféle biztosítókötél nélkül a mobiltornyon
Fotó: Miami Police Department

A torony tetejére egy nadrágjába dugott Bibliával felmászott férfi leszólt a valódi technikusnak, hogy jöjjön fel és nézzék együtt a kilátást, továbbá Istenről beszélt. A rendőrség és a tűzoltóság kiérkezését követően nem kívánt lemászni, azt hajtogatta, hogy dolga van, be kell fejeznie a munkáját. Ennek keretében többek közt leszerelt néhány áramkábeleket rögzítő bilincset, kábeleket választott le, és pihent is egyet a torony tetején elfekve.

A 38 éves Richard Smith-ként azonosított férfit végül délelőtt 11 óra táján sikerült lekönyörögni a mobiltoronyról, a földre érve kedélyesen kezdett rázott a rendőrökkel és a tűzoltókkal, majd teljes mértékben együttműködött velük. Az orvosi vizsgálatát követően a rendőrség őrizetbe vette, nem lakott ingatlanba való betöréssel és 1000 dollár értéket meghaladó rongálással vádolják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!