Ezzel a szezonális muffinnal mindenkit leveszünk majd a lábáról

EPRES-CSOKIS MUFFIN
Az eper és az étcsokoládé tökéletesen kiegészítik egymást.
Vágólapra másolva!
A legfinomabb ízek eléréséhez érdemes szezonális alapanyagokat keresni a boltokban vagy a piacokon, hiszen a friss gyümölcsök és zöldségek ízét valójában lehetetlen kielégítő mértékben reprodukálni. Mivel a hazai eperszezon már javában tart, ráadásul a napokban a szabadföldi változat szüretelése is elkezdődött, érdemes egy ínycsiklandó epres süteménnyel meglepnünk a családot.
Vágólapra másolva!

Epres-csokis muffin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg puha vaj
    A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 20 dkg eper
EPRES-CSOKIS MUFFIN
Az eper és az étcsokoládé tökéletesen kiegészítik egymást.
Fotó: Vidék íze magazin  

Elkészítés:

  1. Először a tésztát készítjük el. Robotgép segítségével habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval. A habos, cukros vajban eloszlatjuk a tejet és a lisztes keveréket, végül beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét.
  3. Egy muffinsütő forma mélyedéseibe papírkosárkákat teszünk. Belekanalazzuk a tésztát (úgy, hogy körülbelül a formák harmadáig érjen). 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez szintén robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük, rányomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Végül összevágott epret teszünk a tetejére.

Ha további  ínycsiklandó receptekre kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!