ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

A TV2 vesztett Csonttörővel
2004. június 14., hétfő, 13:21|Utolsó módosítás: 2004. június 14., hétfő, 18:17

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Nagy balhé című bokszgála közvetítése helyett szombat este a tévézők többsége amerikai vígjátékokra volt kíváncsi. A hétvégén sugárzott sportesemények közül nagyobb sikert aratott a labdarúgó-Eb francia-angol meccse, amely a közszolgálati csatorna húzóműsora volt.


Forrás: [origo]
Nagy "Csonttörő" János
Ajánlat
A bokszoló honlapja

Győzelemsorozatot hozott a magyar bokszolóknak a TV2-n műsorra tűzött Nagy balhé, a gálát közvetítő csatorna számára azonban kisebb sikerrel járt a rendezvény. A június 12-én este sugárzott sportműsor legsikeresebb része Nagy "Csonttörő" János és dél-afrikai ellenfele, Zukile Khandisa meccse volt, de a nézettségi versenyben ez is jelentősen lemaradt az RTL Kubon adott aktuális film mögött.

 

A WBO TV2-n látható kisvilágbajnoki címmérkőzését 1 millió 223 ezren választották, a konkurens adón vetített Bigyó felügyelő átlagos nézettsége pedig 1 millió 380 ezer volt. Az RTL Klub másik szombat esti filmje, a Kémkölykök című amerikai akcióvígjáték átlagos nézettsége (1 millió 254 ezer) szintén magasabb volt, mint a vele részben párhuzamosan közvetített Vörös Viktória-Csábi Bettina mérkőzésé (1 millió 090 ezer).

 

A szombat esti nézettségi versenyben a bokszgálával egy időben adott MTV-műsor, a labdarúgó Európa-bajnokság spanyol-orosz meccse végzett a harmadik helyen. A dél-európai csapat egy-nullás győzelmét 940 ezren látták a teljes lakosságból.

 

Hasonlóan alakult a csatornák küzdelme a tévés reklámok megrendelői által megcélzott korosztályt, az ötven év alatti felnőtteket tekintve is, a többség sport helyett amerikai komédiákat választott.

 

Forrás: MTI

Zidane, a francia-angol főszerepő-je és csapattársa, Trezeguet

Változatosabb volt a verseny vasárnap, amikor mindhárom földi sugárzású csatornának kijutott a sikerből. A teljes lakosság körében a TV2 esti hírműsorai, a Tények, valamint heti magazinja, a Napló, szokásos módon, magas nézettséget értek el, és ebben a kategóriában megnyerték a nézettségi versenyt.

 

A kereskedelmi szempontból fontosabb 18-49 év közötti nézőket tekintve azonban az RTL Klub vezetett - a Forma-1 közvetítését 130 ezerrel több fiatal nézte, mint a Napló-t, amelynek közönsége kétharmadrészt 50 éven felüliekből  állt. Jelentősen módosult a helyzet az autóverseny után, amikor sem az RTL Klub, sem a TV2 filmjei nem tudták elcsábítani a reklámozók fő célcsoportját az angol-francia labdarúgó-Eb-meccstől. A két válogatott este fél kilenc és fél tizenegy között sugárzott összecsapását másfél millióan választották a teljes lakosságból, és több mint 700 ezren a fiatalabbak közül, amivel az MTV mindkét kategóriában legyőzte riválisait.

 

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!