A Celta leszállna a hullámvasútról

Vágólapra másolva!
A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan valamennyi topligában elkezdődnek a küzdelmek. Egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy klubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma a Celta Vigo kerül sorra.
Vágólapra másolva!

A vigói szurkolóknak az elmúlt években volt részük örömben és bánatban is: a csapat 2003-ban negyedik lett, és kiharcolta a BL-részvételt, egy évvel később aztán kiesett az élvonalból, hogy aztán azonnal vissza is kerüljön a Primerába, és a legutóbbi idényben a hatodik helyen végzett - vagyis most ismét kiléphet a nemzetközi porondra.

Ennek eredményeként a vezetőség a nyáron meghosszabbította a tréner, Fernando Vázquez szerződését, akinek azonban nem lesz könnyű megismételni az előző pontvadászat eredményeit.

A csapatból ugyanis a remek teljesítmény hatására pár futballistát nem tudtak megtartani. A Valenciától kölcsönkapott két futballista, José Enrique és Silva is visszatért anyaegyesületéhez (Enriquét aztán rögtön el is adták a Villarreal CF-nek), a középhátvéd Sergiót pedig a Celta egykori mestere, Víctor Fernández csábította el a Real Zaragozához.

A többi távozó inkább csak peremembernek számított: a brazil Giovanella csupán két összecsapáson szerepelt, az argentin Sergio Méndez is alig játszott, a veterán csatár, Juan Sánchez pedig érdemei elismerése mellett befejezte pályafutását. Elsősorban a védelem szorult erősítésre, hiszen José Enrique és Sergio is innen távozott, és ennek megfelelően a klub két bekket is szerződtetett.

A hátsó alakzat tengelyébe a román Gabriel Tamas érkezett, aki hivatalosan a Szpartak Moszkva focistája volt, de az előző idényt kölcsönben a Dinamo Bucurestiben töltötte. A védelem jobb oldalán pedig alighanem az érdekes nevű, brazil George Lucasnak kell majd pótolnia Enriquét - a dél-amerikai focistát a Grémiótól vették meg, miután a próbajátékon elnyerte a tréner tetszését.

De a támadó részleget sem hagyták ki az erősítésekből: a Deportivo Alavés színeiben az előző szezonban kilenc gólt szerzett brazil Nené, illetve a Villarreal CF támadója, Guayre szerződött Vigóba. Nem mellékesen pedig több kölcsönjátékost is végleg megszereztek, így az Atlético Madridtól Jorgét, a Laziótól pedig Matías Lequit vették meg.

Az előkészületi mérkőzéseken eddig viszont nem nagyon villogott a gárda, hiszen eddig egyetlen edzőmeccset sem sikerült megnyernie! A Tottenham Hotspur elleni 2-0-s vereség, vagy a Panathinaikosz és a PSG elleni 1-1-es döntetlen még a tűrhető eredmények közé tartozott, de a francia OGC Nice-től vagy a portugál Rio Avétől nem illett volna kikapni.

Két hét múlva, a spanyol bajnokság első napján mindenesetre a címvédő FC Barcelona látogat majd a Balaídos-stadionba, így ennél mindenképpen jobb teljesítményre lesz szükség a galíciaiaktól.

(FOCIVILÁG)