Meglepő titkot árul el a házasságáról Vilmos herceg

Katalin hercegné, Vilmos herceg
Furcsa fotót posztolt a hercegi pár
Vágólapra másolva!
Vilmos herceg és Katalin hercegné még 2011. április 29-én házasodtak össze, idén ünneplik a 13. házassági évfordulójukat. Esküvőjüket kétmilliárdan nézték a televízióban, most azonban újabb meglepő titkot árult el az eljegyzésről a walesi herceg.
Vágólapra másolva!

Vilmos brit trónörökös és Katalin 2011. április 29-én házasodtak össze, idén ünneplik a 13. házassági évfordulójukat. A westminsteri apátságban tartott ceremóniára a világ minden tájáról hívtak vendégeket, összesen 1900 résztvevő vett részt az eseményen, az esküvőt pedig világszerte hatalmas érdeklődés kísérte, közel kétmilliárdan nézték a ceremóniát a televízióban.

Katalin hercegné és Vilmos herceg románcát nem csak a sajtó, de a közvélemény is végig fokozott figyelemmel követte. A királyi esküvők évszázadok óta fontos részei az uralkodó családok életét jellemző pompának, miközben uralkodóházakat hoznak össze, szerződéseket pecsételnek meg, vagy háborúknak vetnek véget. Napjainkban pedig talán még sokkal érdekesebbek, népszerűbbek, nagyobb érdeklődést kiváltóak, mint valaha voltak.

A pár először 2001-ben találkozott a skóciai egyetemen, ahol mindketten művészettörténetet hallgattak. Kapcsolatuk 2004-ben vált hivatalossá, azonban 2007-ben rövid időre szakítottak. A nyilvánosság alig várta, hogy végre a lánykérés is megtörténjen, amire Kenyában került sor, ahol édesanyja, a néhai Diana hercegné eljegyzési gyűrűjét húzta Katalin ujjára.

"Ez az a hely, ahova apám elvitt engem és az öcsémet nem sokkal anyánk halála után. 

Amikor eldöntöttem, hogy megkérem Katalin kezét, nem jutott az eszembe alkalmasabb hely arra, hogy térdre ereszkedjek

 - emlékezett vissza a jeles eseményre a herceg.

A hercegné Garrard királyi ékszerész által készített gyűrűt viselt, amit sokáig titokban rejtegetett a táskájában a walesi herceg.

Tudtam, hogy ha elvesztem, akkor nagy bajban leszek

Úgy egy-két órát vártam, hogy minden tökéletes legyen, és akkor térdre ereszkedtem" - mesélte Vilmos herceg. 

A gyűrű köve egy 14 csillogó gyémánttal körülvett ceyloni zafír, melyet a híres ékszerészek, G. Collins and Sons készítettek a nagy napra - írja a Mirror

Vilmos herceg és Katalin hercegnő esküvői tortájának egy darabját még korábban 638 fontért, azaz 226 ezer forintért árverezte el a londoni Chiswick aukciósház, ami történelmi jelentőségű. 

Vilmos és Katalin az elmúlt hónapokban számos nehézséget éltek át, azonban házasságuk továbbra is töretlen.