Váratlanul játékfejlesztő stúdiókat zárt be az Xbox

arkane austin redfall videojáték
Megszűnt az Arkane Austin, a Redfall bizonyult a stúdió utolsó játékának
Fotó: Arkane Austin
Vágólapra másolva!
A Bethesda leányai érintettek, visszatérítést kérhetnek a Redfall egyes vevői.
Vágólapra másolva!

Az év eleji 1900 fős elbocsátás követően váratlanul újabb súlyos leépítést jelentett be az Xbox Game Studios. A Microsoft videójátékos üzletága ezúttal a Bethesda több stúdióját számolta fel, a közismertebb áldozatok között a Redfallt és a Dishonored játékokat részben készített Arkane Austin, a Tango Gameworks (Hi-Fi Rush, Ghostwire Tokyo, The Evil Within), továbbá az Alpha Dog Games (Mighty Doom) is megtalálhatóak.

Az Xbox Game Studios ernyőcéget vezető Matt Booty szerint a mostani stúdióbezárásoknak semmi közük sincs az ott dolgozók tehetségéhez és szakértelméhez, egy nehéz üzleti döntés született, amely lehetőséget teremt a Bethesda számára, hogy a fontos szellemi tulajdonaira fókuszáljon. Egyelőre nem tudni, hogy hány fő veszíti el a munkáját, a dolgozók egy kis része más stúdiókhoz mehet át, amennyiben elfogadják az ajánlatot.

A stúdiók bezárása a játékosokat is érinti, az Arkane Austin bezárásával megszűnik a vártnál rosszabbul elsült Redfall vámpíros akciójáték frissítgetése, a részben le sem szállított Bite Back kiegészítőcsomagot megvásároltak pedig visszakérhetik majd a pénzüket. A visszatérítéssel kapcsolatos részletek még kidolgozás alatt állnak, az érintettek itt tudnak feliratkozni, hogy első kézből értesüljenek a kapcsolódó hírektől.

A Redfall szerverei egyelőre elérhetőek maradnak, nem fog leállni az online komponense.

Végül a mobilos Mighty Doom szintén búcsúzik, hamarosan nem lehet majd többé mikrotranzakciókkal vásárolni benne, augusztus 7-én pedig eltűnik az App Store és a Play Áruház kínálatából.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!