Az olaszoknak kell megvédeniük Neymar merénylőjét

Juan Camilo Zuniga, Neymar, foci, foci-vb
BRAZIL, Fortaleza : Colombia's defender Juan Camilo Zuniga (L) challenges Brazil's forward Neymar during the quarter-final football match between Brazil and Colombia at the Castelao Stadium in Fortaleza during the 2014 FIFA World Cup on July 4, 2014. Brazil star Neymar was ruled out of the World Cup after that with a back injury, team doctor Rodrigo Lasmar said. Lasmar told reporters Neymar suffered a fracture in the third verterbra of his back during Brazil's bruising 2-1 quarter-final victory over Colombia. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
A kolumbiai külügyminisztérium arra kérte az olasz hatóságokat, hogy gondoskodjanak a Neymarnak súlyos sérülést okozó Juan Zuniga és családja biztonságáról.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az olasz Napoli kolumbiai játékosa a közösségi oldalakon számos fenyegetést kapott, sőt a Twitteren a lakcímét is nyilvánosságra hozták.

A külügyminisztérium emlékeztetett arra, hogy Zuniga bocsánatot kért tettéért. A brazil szurkolóknak meg kell érteniük, hogy az ilyen ütközés a futball része, nyugalommal és toleránsan kell kezelniük az esetet - fogalmaztak a közleményben.

A mozdulat, ami miatt közellenség lett Zunigából Forrás: AFP/Odd Andersen

Zuniga a 2-1-es brazil sikerrel zárult negyeddöntő hajrájában beletérdelt Neymar hátába, ám a mérkőzést vezető spanyol Carlos Velasco sem szabadrúgást, sem lapot nem adott az eset után, hanem az előnyszabályt alkalmazva továbbengedte a játékot. A FIFA hétfőn közölte, hogy nem indít fegyelmi eljárást a védő ellen.

Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Neymar harmadik ágyékcsigolyája tört el. Bár a sérülés nem volt annyira súlyos, hogy műteni kelljen a támadót, néhány hétig biztosan nem futballozhat. A 22 éves csatár így sem a Németország elleni keddi elődöntőben, sem a hétvégi helyosztón - győzelem esetén a vasárnapi fináléban, vereség után pedig a szombati bronzmérkőzésen - nem léphet pályára.