Nem kell milliókat fizetnie az átvert rajongónak Tom Brady értéktelenné vált labdájáért

nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
(FILES) In this file photo taken on January 16, 2022 Tom Brady #12 of the Tampa Bay Buccaneers throws a pass against the Philadelphia Eagles in the first half of the NFC Wild Card Playoff game at Raymond James Stadium in Tampa, Florida. - Seven-time Super Bowl champion Tom Brady said on March 13, 2022 that he has changed his mind about retirement and will return to the NFL next season with the Tampa Bay Buccaneers. (Photo by Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem kell kifizetnie az 518 ezer dollárt (mintegy 180 millió forintot), annak a licitálónak, aki február végén megvette minden idők legjobb NFL-irányítójának, Tom Bradynek az utolsó touchdownt érő labdáját. Merthogy mégsem az volt az utolsó...

A hétszeres bajnok irányító, Brady 2022. január 23-án jelentette be visszavonulását, miután csapatával, a címvédő Tampa Bay Buccaneersszel 30-23-ra kikapott a későbbi győztes Los Angeles Ramstől. Brady a 4. negyed negyedik percében Mike Evansnek dobott TD-passza pedig úgy tűnt történelmi jelentésőségű lesz Brady utolsó 6 pontot érő átadásaként.

Ezért is csapott le a Lelands aukciós ház online árverésén a labdára egy lelkes rajongó, és nem sajnálta kifizetni érte a már említett több mint félmillió dolláros összeget. Csakhogy 40 nappal a Bucs kiesése és Brady bejelentése után, miszerint visszavonul, és egy nappal az árverést követően jött a hír: a 44 éves irányító meggondolta magát, és mégis folytatja karrierjt - így pedig értéktelen lett méregdrága labda.

Az ESPN információi szerint azonban a héten megegyezett egymással az aukciós ház, a labdát árverésre bocsátó fél és a vevő, hogy mivel nem történt még pénzmozgás, érvénytelenítik az árverést.

"Ez a legkülönösebb helyzet, ami fennállásunk óta csak történt velünk. Szerettünk volna helyesen dönteni" - kommentálta az eseményeket az aukciós ház igazgatója.

Ugyanakkor a történet még mindig nem ért véget: egyrészt továbbra is szép számmal vannak, akik megvennék így is a labdát, valamint az eredeti tranzakcióban érdekelt felek most már biztosra szeretnének menni, és megvárják a következő idény rajtját, amikor is kiderül, hogy Brady valóban folytatja-e páratlan karrierjét.