Imre Géza a médiának is köszönhette az olimpiai döntőt

Imre Géza Gauthier Grumier rio2016 Rio 2016 olimpia olimpia2016
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 09: Greza Imre of Hungray reacts during the match against Gauthier Grumier of France during the first semifinal for the Men's Epee Individual on Day 4 of the Rio 2016 Olympic Games on August 9, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Felszabadult mosollyal érkezett az újságírók elé Imre Géza, miután 15-13-ra legyőzte legyőzte a négyszeres világbajnok Grumier-t.
Vágólapra másolva!

Még az elődöntő előtt azt mondta, egy tussal szokta legyőzni a franciát, viccesen számon is kérték az újságírók, hogy most miért verte meg jobban. "Most egy kicsit jobban figyeltem, mint múltkor" - nevette el magát.

"Igazából taktikai csata volt ez is. Nem szerettem volna, ha ugyanúgy feljön mínusz háromról, mint egy évvel ezelőtt, de sikerült neki. Tartottam ettől még a végén is, de bíztam az eggyüteseimben, hogy ha vezetek kettővel, akkor már talán behúzom" - mondta a meccsről.

Nekem is volt válaszom a végén

Mire gondolt, amikor feljött háromtusos hátrányból? "Igazából az a jó, hogy ki tudom zárni a plusz gondolatokat,

tudtam, hogy van egy nagyon jó edzője, akivel együtt vívtam, és ők valamin változtatni fognak, de szerencsére nekem is volt válaszom még a végén."

Imre Géza az elődöntő után Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Richard Heathcote

"Ismerjük egymást, tudtam mik az erősségei, és azt is, miben bízhatok én. A múlt évi döntőt a médiának köszönhetően párszor visszanézhettem, ezért tudtam, hogy ott miből adtam a tusokat, most azok zömmel csak együttes találatra voltak jók, de végül így is elég lett" - zárta le az értékelést.

A döntőben azt szeretné ellenfélnek, "akit meg tudok verni". A Boczkó Gábor elleni negyeddöntő nagyon sokat kivett belőle, akkor azt mondta, már az első harmad végén kis híján összeesett a fáradtságtól, annyira erősen koncentrált. Viszont

a kétórás pihenője nagyon jól sikerült,

"a masszőr végignyomkodta a kezemet, a hátamat, a vállamat, a vádlimat, most nagyjából újabb tíz évet fiatalodtam, úgyhogy bízom a döntő megnyerésében."