Vágólapra másolva!
Kiss Norbert a negyedik helyről indulhat a kamion Európa-bajnokság hungaroringi fordulójának harmadik futamán, így jobb előjelekkel várhatja a vasárnapi két versenyt, mint szombaton.

A kamion-Eb második fordulójában a Hungaroringre látogatott a mezőny, és bár Kiss Norbert rendkívül bizakodó volt a misanói futamgyőzelme után, a szombati nap nem úgy alakult, ahogy tervezte. Az időmérőn kilencedik lett úgy, hogy a fékei áztak az olajban, a futamokon aztán sikerült javítania, először a hatodik, majd az ötödik helyen intették le.

A javuló tendencia megmaradt vasárnapra, a Q1-es időmérőt gond nélkül vette, a Super Pole-ban pedig a negyedik legjobb időt érte el. Pontosabban a harmadikat, ugyanis ezredmásodpercre ugyanannyit, 2:19.807-et ment, mint Sascha Lenz, de mivel német riválisa futotta meg elsőként ezt az eredményt, ezért ő indulhat a harmadik helyről, Kiss pedig a negyedikről.

Kiss Norbert számára eddig jobban alakul a vasárnap, mint a szombati nap Forrás: Kiss Norbi/Facebook

A pole-t szombathoz hasonlóan ezúttal is az Eb-címvédő Jochen Hahn szerezte meg, mellőle Steffi Halm indulhat a vasárnapi első futamon.

A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert azonban nem volt túl elégedett:

- mondta az Origónak.

A Tankpool24 pilótája arról is beszélt, mennyit jelent neki a közönség biztatása, pont ezért szeretné megörvendeztetni egy dobogóval a szurkolókat, akik rengetegen jöttek ki, hogy buzdítsák.

Sikerült rendbehozni a kamiont Forrás: Kiss Norbi Média

A vasárnapi első futam 14 órakor kezdődik, a második - ami egyben a hétvége utolsó versenye – 17 órakor.