Vágólapra másolva!
Közel háromezer kilométeres túrát teljesített a Juventus küldöttsége, élén a Ferrari korábbi Formula–1-es csapatvezetőjével, a torinói futballklub jelenlegi ügyvezető igazgatójával, Maurizio Arrivabenével, hogy a magyar–ukrán határon, Záhonynál segítsen a háború miatt Ukrajnából menekülni kényszerülőkön. Az olasz klubnál több mint egy héten át gyűjtötték az adományokat, ezek egy részét szállították most a határra, visszafelé pedig 80, többségében hat és tizennégy éves kor közti gyereket vittek Olaszországba az Ukrajnából érkezett menekültek közül, számol be az olasz klubra hivatkozva a Nemzeti Sport Online.

A klub beszámolójából kiderült, hogy adományok mellett több segítő, így a klub alkalmazásában álló orvos és sportpszichológus is Záhonyba érkezett, hogy a menekültek segítségére legyen.

A küldöttséget Záhony polgármestere, Helmeczi László is köszöntette, az akció megszervezésében pedig Csiszár Jenő, milánói magyar főkonzul segédkezett.

Kiemelik, hogy az elmúlt időszakban nemcsak közvetlenül a klubnál, hanem a torinói iskolákban, a város különféle pontjainál egyaránt gyűjtötték az adományokat – többségében ruhákat és gyógyszereket.

A csapat 80 menekült számára biztosít szállást és ellátást Olaszországban,

ők részben az Ukrán Labdarúgó-szövetség segítségével jutottak el a határra, jó részük Kijevből vagy Harkivból érkezett. A beszámoló szerint hat és tizennégy év közti gyermekekről, valamint anyukáikról van szó.