Elítélték az egykori futballista megölésével vádolt rendőrtisztet

CELEBRATE Horizontal SPORT FOOTBALL
Dalian Atkinson of Saudi Arabia's Al-Ittihad celebrates as after scorng Al-Ittihad's second goal during the semi final of the Asian Cup Winners' Cup football tournament in Tokyo 16 April 1999. Al-Ittihad leads 2-1 against Iraq's Talaba at the first half. (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO/Yoshikazu TSUNO (Photo by YOSHIKAZU TSUNO / AFP)
Vágólapra másolva!
A birminghami legfelsőbb bíróság bűnösnek találta Benjamin Monk egykori rendőrtisztet a volt Premier League-futballista, Dalian Atkinson megölésének vádjában. 

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy Monk brutális fellépése okozta az akkor 48 éves futballista halálát 2016. augusztus 15-én. Az ítélet szerint egyértelmű, hogy a több mint fél percig a szív- és vesebeteg áldozat szívére nyomott sokkoló, majd az ájult férfit ért több rendkívül erős rúgás okozta Atkinson halálát, írja a Guardian. Monknak így minden bizonnyal hosszú időre börtönbe kell vonulnia.

Atkinsont az 1980-as évek közepén óriási tehetségnek tartották, aki 1985-ben az Ipswich Townban mutatkozott be egy héttel a 18. születésnapja előtt. Köztudott volt, hogy imádja a nőket és a sportautókat, de senki nem törődött vele, amíg olyan meccsei voltak, mint egy Middlesbrough elleni bajnoki, ahol az Ipswich történetének legszebb mesterhármasát szerezte.

1990-től 2001-es visszavonulásáig hat ország kilenc csapatában szerepelt a spanyol Real Sociedadtól a francia Metzen és a török Fenerbachén át a dél-koreai Jeonbuk Hyundai csapatáig. Az 1992-ben induló Premier League-ben is letette azért a névjegyét: az Aston Villa színeiben az 1992 októberében a Wimbledon ellen rúgott csodagólját a mai napig minden egyes Villa-meccs előtt láthatják a drukkerek a Villa Park óriáskivetítőjén.