Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

Roger Federer, tenisz
Roger Federer from Switzerland reacts after he won his final match against David Goffin from Belgium at the ATP tennis tournament in Halle, western Germany, on June 23, 2019. (Photo by Carmen JASPERSEN / AFP)
Vágólapra másolva!
A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felméréséből.

A 38 éves svájci klasszis vagyona az elmúlt 12 hónapban 106,3 millió dollárral (33,3 milliárd forinttal) gyarapodott úgy, hogy ebből "mindössze" 6,3 millió dollárt szerzett pénzdíjakból, a fennmaradó összeg szponzori pénzekből jön össze.

Federer - aki tavaly az ötödik volt, eddigi legjobb "eredménye" pedig a 2013-as második hely - 1990 óta az első teniszező, aki vezeti a rangsort. Federer mögött a legnagyobb futballsztárok sorakoznak fel:

a Juventust erősítő portugál Cristiano Ronaldo 105, az FC Barcelona argentin csillaga, Lionel Messi 104, a Paris Saint-Germain brazil sztárja, Neymar pedig 95,5 millió dollárt keresett.

A legjobb női sportoló ugyancsak egy teniszező, a japán Oszaka Naomi 37,4 milliós bevétele a 29. helyet eredményezi a listán. A Forbes listája szerint a 100 legjobban fizetett sportoló az elmúlt egy évben 3,6 milliárd dollárt tett zsebre, ez az előző évhez képest kilenc százalékos visszaesést jelent, ennek oka pedig a koronavírus-járvány.