Vágólapra másolva!
A Philadelphia Union Gazdag Dániel két góljának is köszönhetően 3-0-ra legyőzte a New England Revolutiont az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján.

A magyar válogatott Eb-keretébe is bekerült Gazdag először a 47. percben volt eredményes, miután egy kapufa után a kipattanó labdát öt méterről laposan a kapuba gurította. A 14. perctől emberelőnyben játszó Philadelphia Union ekkor már két góllal vezetett, ugyanis az első félidőben az argentin Julián Carranza szerzett vezetést. A klub honlapja szerint a csapat ezzel történelmet írt, ugyanis 

Carranza és Gazdag 16. alkalommal voltak egyszerre eredményesek az MLS alapszakaszában, ami rekord a liga történetében.

Philadelphia Union Vs. New York City FC (1-2) gazdg dániel
Gazdag duplájával nyert a Philadelphia
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Bastiaan Slabbers/NurPhoto

Gazdag Dániel rekordja

A meccs legjobbjának választott magyar támadó aztán a 80. percben eldöntötte a meccset egy újabb kipattanós ziccerrel. A 28 éves támadó így már összességében 53 találatnál já az MLS-ben, amivel amivel megelőzte Nikolics Nemanját és Sallói Dánielt, s most már egyedül vezeti a liga története legeredményesebb magyar légiósainak listáját.

 A 89. percben lecserélt 24-szeres válogatott Gazdag így már kilenc gólnál jár az idei szezonban, csapata pedig hat nyeretlen meccs után tudott újra győzni.

Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City nem járt ilyen jól, ugyanis 3-2-re kikapott az Austin otthonában. A magyar játékos kezdőként lépett pályára és 63. percben lecserélték. A Kansas eddig csupán kétszer tudott nyerni, így az utolsó előtti helyen áll a nyugati főcsoportban.

Messi visszaért, de ilyen még soha nem fordult elő vele a szezonban

Az Inter Miami drámai meccsen győzte le a DC United csapatát. A térdsérüléséből felépülő nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi ismét a kezdőben kapott helyett a DC United elleni meccsen, amelynek kezdése közel fél órát csúszott a zord időjárási körülmények miatt. 

lionel messi
Ezúttal nem Lionel Messi volt az Inter Miami hőse
Fotó: AFP

Az argentin világbajnok azonban ezúttal most nem sikerült sem gólt, sem pedig gólpasszt jegyeznie, ami először fordult elő vele ebben a szezonban. A keleti főcsoportot vezető Inter Miami hőse ezúttal Leonardo Campana volt, aki a 94. percben szerzett győztest gólt.