Vágólapra másolva!
Az Internazionale az olasz labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának hétfő esti rangadóján legyőzte a városi rivális AC Milant, ezzel huszadszor lett bajnok és huszadik aranyérmével megszerezte a második csillagát.

Az AC Milan elleni sikerrel a kék-feketék egészen elképesztő veretlenségi sorozatot produkálnak, ugyanis a Serie A-ban immár 27 találkozó óta nem találtak legyőzőre, és már 17 ponttal előzik meg a második Milant. A Derby della Madonninának is nevezett rangadó elég egyoldalú lett, hiszen már az első félidőben is jobb volt az Inter, A 18. percben Dimarco szöglete után Pavard csúsztatott, majd Acerbi fejelt Maignan kapujába. A folytatásban Lautaro Martínez került nagy helyzetbe, de kapu fölé célzott.

20. bajnoki címét szerezte meg az Inter
Fotó: GABRIEL BOUYS / AFP

A második félidő elején Marcus Thuram egy szép egyéni megmozdulás után 16 méterről lőtte ki a jobb alsót, ezzel pedig el is dőlt a meccs, mert a hajrában a Milan csak szépíteni tudott. Leao fejelte középre a labdát, ami után Gabbia bólintott, Sommer pedig a kapufára tolta a labdát, a kipattanóra pedig Tomori érkezett, aki már közelről nem hibázott.

A hosszabbításban három piros lapot is kiosztott a játékvezető: előbb Theo és Dumfries fojtogatták egymás, majd Calabria mehetett ki ütésért, de az eredményen ez már nem változtatott, az Internazionale 2021 után újra megszerezte a scudettót, 20. diadala pedig azt jelenti, hogy a következő szezontól két csillag díszíti a klub címerét. A 36 bajnoki címével csúcstartó Juventusnak van három csillaga, míg a 19-szer aranyérmes AC Milannak egy.

A másik hétfői meccsen az Európa-ligában elődöntős AS Roma hazai pályán 3-1-re kikapott a Bolognától, amely Usszama el-Azzuzi gyönyörű góljával szerzett vezetést - a marokkói játékos a háta mögé érkezett labdát akrobatikus mozdulattal a levegőben úszva rúgta a bal alsó sarokba -, majd a szünet előtt megduplázták az előnyüket.    A második félidőben nagy fölényben futballoztak a fővárosiak, akiknek ugyan sikerült szépíteniük, de a rivális egy gyors kontrából ismét betalálva eldöntötte az összecsapást.

A harmadik Juventust két pontra megközelítő Bologna a sikerével óriási lépést tett afelé, hogy története során először szerepeljen a BL-ben, ugyanis immár hét ponttal előzi meg az ötödik AS Romát, illetve nyolccal a hatodik és az Európa-ligában szintén elődöntős Atalantát. A két közvetlen riválisa eggyel kevesebb mérkőzés játszott. Az olasz bajnokságból a következő szezonban öt csapat indulhat a megújuló BL-ben. A Bologna a BL jogelődjének számító BEK-ben is csak egyszer, még 1964-ben indult.

 

Serie A, 33. forduló:
AC Milan-Internazionale 1-2 (0-1)
AS Roma-Bologna 1-3 (0-2)
 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.