Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában a magyar válogatott Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth 1-0-ra legyőzte a Crystal Palace-t a Vitality Stadionban.

A magyar válogatott balhátvéd az Everton ellen 2-1-re megnyert meccsen kezdőként lépett pályára, a Crystal Palace elleni találkozón viszont csak a kispadon kapott helyet a Manchester United és a Chelsea által is figyelt 20 éves játékos. 

A találkozó első félidejében a Bournemouth többet birtokolta a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani a Crystal Palace kapuja előtt. A vendégcsapat aztán az első játékrész hosszabbításában majdnem megszerezte a vezetést. A szép támadás végén a hosszú oldalon érkező Eberechi Eze kapott egy remek átadást, majd öt méterről a kapuba lőtt. A Palace gólját azonban videózás után les miatt elvették, így döntetlennel mehettek a csapatok a félidőre. 

Manchester City v AFC Bournemouth - Premier League
Kerkez Milos a második félidőben kapott szerepet
Fotó: NurPhoto via AFP

A második félidőben a Palace birtokolta többet a labdát, de a Bournemouth kontratámadásai sokkal veszélyesebbek voltak. Andoni Iraola vezetőedző aztán a 65. percben pályára küldte Kerkez Milost, aki egy perccel később majdnem megszerezte első Premier League-gólját, azonban az angol válogatott Dean Henderson hatalmas bravúrt mutatott be a magyar balhátvéd közeli lövésénél.

Kerkeznek azonban így is meglett az oka az örömre, csapata ugyanis a 79. perben megszerezte a vezetést. A ghánai Antoine Semenyo harcolt meg egy labdáért a jobb szélen, középre tette az érkező Justin Kluivertnek, aki egy remek átvétellel elfektette a védőjét, majd kilenc méterről a léc alá lőtt.

Kerkez Milos, Justin Kluivert és Antoine Semenyo ünnepli a Bournemouth gólját
Fotó: AFP

A hajrában a Cseresznyések már rutinosan meg tudták tartani az egygólos előnyüket, és végül behúzták a három pontot. A Bournemouth ezzel sorozatban az ötödik meccsén maradt veretlen, ebből négyet megnyert Andoni Iraola együttese, amely győzelmével a tabella 11. helyére ugrott.

Premier League, 31. forduló:
Newcastle United-Everton 1-1 (1-0)
Nottingham Forest-Fulham 3-1 (3-0)
Bournemouth-Crystal Palace 1-0 (0-0) 
Burnley-Wolverhampton Wanderers 1-1 (1-1)
West Ham United-Tottenham Hotspur 1-1 (1-1)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.