Vágólapra másolva!
Kétszáz meghívott vendég kísérte utolsó útjára a német vb-hőst, Andreas Brehmét. Rudi Völler sírva mondott beszédet a legendás focisztár temetésén.

Utolsó útjára kísérték szerettei, barátai, tisztelői Andreas Brehmét

A hirtelen szívmegállás miatt február 20-án, 63 évesen elhunyt német futballcsillagot 200 meghívott búcsúztatta, közöttük természetesen egykori klubjai, a Bayern München és a Kaiserslautern, illetve az olasz Internazionale képviselői is - számolt be a Bors.

A 86-szoros (nyugat)német válogatott balhátvéd pályafutásának csúcsát az jelentette, amikor az 1990-es olaszországi világbajnokság döntőjében a Nationalelf az ő tizenegyesgóljával győzte le 1-0-ra Argentínát. Egykori csapattársa, Rudi Völler (a német szövetség jelenlegi sportigazgatója) éppen erre célzott, miközben könnyezve beszédet mondott.

Andit nem szabad csak azzal a büntetővel azonosítani. Utánozhatatlan nevetésével a legrosszabb hangulatot is képes volt feloldani. (...) Hiányzol

 – mondta sírva a hajdani világklasszis csatár Andi Brehméről.


 

Brehmét a müncheni Giesing városrész temetőjében helyezték végső nyugalomra,

 nem messze a januárban 78 évesen elhunyt exkapitánya, Franz Beckenbauer szülőházától.

A búcsúztatáson részt vett többek között Lothar Matthäus, Klaus Augenthaler, Jürgen Klinsmann, Michael Ballack, Guido Buchwald, Pierre Littbarski, Hans-Peter Briegel, Andreas Köpke, Karl-Heinz Riedle és Hansi Müller, sőt, Franz Beckenbauer özvegye, Heidi és az úszólegenda Franziska van Almsick is.