Így nyerte meg a fontos Eb-meccset a magyar kéziválogatott - videó

PALASICS Kristóf
München, 2024. január 12. Palasics Kristóf László magyar kapus hárít egy lövést a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Magyarország - Montenegró mérkőzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott hatalmas csatában nyerte meg első csoportmeccsét a németországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Palasics Kristóf utolsó védését és az utolsó magyar gólt mindenkinek látnia kell!

A La Rioja 21 éves Eb-újonc kapusa nagyszerű teljesítménnyel mutatkozott be, és elévülhetetlen érdemei vannak a Montenegró elleni 26-24-es győzelemben. Bár "csak" 27 százalékkal védett, de a nyers számoknál fontosabb, hogy a balszerencsés, blokkról beperdülő gólok mellett számos ziccert hárított, ezek közül többet is a döntetlenről induló utolsó öt percben.

Palasics Kristóf büszke lehet az első Eb-meccsén mutatott teljesítményére Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az utolsó fél percben a montenegróiak támadhattak és tudni lehetett, hogy két remekül játszó átlövőjük egyike, Borozan vagy Vujovics fog kapura lőni, akikkel szemben nem sok sikerélménye volt a fiatal magyar kapusnak. Csakhogy másodpercekkel a lefújás előtt Palasics kirúgta Vujovics lövését, amit összeszedtek a társak, a szintén Eb-újon, Fazekas Gergő pedig 20 éve minden rutinjával lőtte a labdát a már a másik kapunál álló 22 éves Ilics Zoránnak, aki kegyetlenül bevágta azt! 26-22-re nyertünk, és vezetjük a csoportot!