Guardiola megszólalt Erling Haaland állapotáról

foci, Manchester City, Pep Guardiola, Erling Haaland
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (R) congratulates Manchester City's Norwegian striker Erling Haaland as he leaves the pitch during the English Premier League football match between Manchester City and Bournemouth at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on August 13, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola beszélt a csapat sérültjeiről, és kiemelte, hogy Erling Haaland már a szerdai bajnokin visszatérhet a pályára.

A Bajnokok Ligájában, FA-kupában és Premier League-ben egyaránt címvédő Manchester City legnagyobb sztárja, Erling Haaland december elején szenvedett lábsérülést. A 23 éves csatár, akit a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) 2023 legjobbjává választott, a hónap elején állt újra edzésbe. Noha eleinte úgy tűnt, nem súlyos a sérülés, végül a vártnál többet kellett kihagynia, így már 10 mérkőzés óta nem lépett pályára, köztük a klubvilágbajnoki címet is nélküle szerezte meg az angol csapat. Pep Guardiola vezetőedző azonban a szerdai, Burnley elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Haaland felépült.

Guardiola szerdán ismét számíthat Haalandra Forrás: AFP/Oli Scarff

A közelmúltban Kevin de Bruyne és Jeremy Doku is visszatért, mostanra pedig Haaland mellett John Stones és Manuel Akanji is egészséges lett, így neves sérültek nélkül várhatja a találkozót a Manchester City.

Guardiola örülhet, egészségesek a City sztárjai

"A legfontosabb hír az, hogy szinte a teljes keret egészséges. Nincs sérültünk: Manu visszatért, az edzésen nem fájlalta a térdét, ahogy John sem. Ez a legjobb hír, mert a szezon legfontosabb része most kezdődik – nyilatkozta Guardiola, majd Haalandról is külön beszélt. –

Haaland a Premier League góllövőlistáján a hiányzásával együtt is az élen áll, holtversenyben a szintén sérüléssel bajlódó Mohamed Szalah-val, 14 góllal. A Manchester City szerdán a Burnley-t fogadja az angol bajnokságban, majd a jövő héten a Brentford és az Everton ellen lép pályára, mielőtt megkezdi a dán Köbenhavn elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharcot.