A német válogatottnál megbukott sztáredző lehet Xavi utódja Barcelonában

FIFA World Cup 2022 / Costa Rica - Germany 2-4. Copa do Mundo database elimination soccer tournament Qatar national team national player national jersey international national game KO 2022 WM2022 wm jersey SPORT SPORTS Spo SP Soccer SOC 22 Horizontal CHAM
Federal coach Hans Dieter Hansi FLICK (GER) with Joshua KIMMICH (GER). Costa Rica (CRC) - Germany (GER) 2-4 Group Stage Group E, Match 44 on 12/01/2022, Al Bayt Stadium. Soccer World Cup 2022 in Qatar from 20.11. - 18.12.2022 ? (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Német sajtóhírek szerint a Barcelona futballcsapatát nyáron elhagyó Xavi utódja a német válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Hansi Flick lehet.

A katalán sztárcsapat legendás középpályása 2021 novemberében vette át a Barcelona irányítását, amellyel az előző szezon végén La Ligát nyert, valamint a Spanyol Szuperkupát is elhódította 2023 januárjában. Xavi a 2025-ig tartó szerződését azonban nem tölti ki, ezen a nyáron biztosan távozik a csapat éléről, azóta pedig már több név is felmerült a lehetséges utódokat illetően.

Xavi a szezon végén távozik Barcelonából Forrás: AFP/John Thys

Hansi Flicket ültetné le a kispadra a Barcelona elnöke

A spanyol sajtóban többek között Thiago Motta, Sergio Conceicao és Míchel neve is felmerült, a német Bild azonban úgy tudja, hogy Joan Laporta klubelnök elsődleges kiszemeltje Hansi Flick, aki korábban a Bayern Münchent és a német válogatottat is irányította.

Az 58 éves német szakember a bajor rekordbajnoknál remek munkát végzett, 2020-ban BL-t, Bundesligát és Német Kupát is nyert a klubbal, a nemzeti csapat szövetségi kapitányaként azonban megbukott.

Flick vezetésével Németország csúfosan leszerepelt a katari világbajnokságon, már a csoportkörben kiesett, és később is borzalmas eredményeket ért el. A Bajnokok Ligája-győztes szakembert a Japántól barátságos találkozón elszenvedett 4-1-es vereség után rúgták ki a német válogatottól, tavaly szeptemberi menesztése óta nincs munkája.

Német sajtóhírek szerint Flick mellett a Bayern jelenlegi edzője, Thomas Tuchel is esélyes lehet a Barca vezetőedzői posztjára.

A német tréner alatt inog a kispad Münchenben, így könnyen előfordulhat, hogy nyáron, vagy akár már a szezon közben megválnak tőle.