Vágólapra másolva!
Csütörtökön este a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban rendezik meg a Bulgária-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt. Előző este a magyar válogatott ezen a helyszínen tartotta meg a hivatalos sajtótájékoztatóját, az eseményen Marco Rossi szövetségi kapitány és Kerkez Milos vett részt.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Szófiából.

Marco Rossi elképesztő showt csinált a sajtótájékoztatón

Kedden derült ki, hogy Szófia ad otthont a csütörtöki Eb-selejtezőnek, a magyar válogatott ennek ellenére tartotta magát ahhoz a programhoz, hogy szerda késő délelőtt még Telkiben tartott edzést. A csapat ezután indult el Budapestre, ahonnan a bolgár fővárosba vezetett az út, este pedig a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban tett rövid pályabejárás után pedig még egy sajtótájékoztatón is képviselnie kellett valakiknek a csapatot – Marco Rossi mellett Kerkez Milos volt a választott.

Marco Rossi (b2) és Kerkez Milos (j2) képviselte a magyar válogatottat a sajtótájékoztatón Forrás: Wiszt Péter - Origo

„Nem olvastam semmilyen hozzászólást, közleményt, mert nem akartam, hogy az internet befolyásoljon a felkészülésben – kezdte Rossi. – Tiszteljük a bolgár válogatottat, tanulmányoztuk őket, és a játékuk alapján nem reális, hogy mindössze két ponttal állnak a csoportban. Mi viszont egyetlen lépésre vagyunk a kijutástól, ezt pedig meg szeretnénk tenni.

– nyilatkozta Marco Rossi, majd újságírói kérdésre hozzátette, az új szövetségi kapitánnyal [Ilian Iliev] változásokra számít a bolgárok játékában, hasonlóra, amit a Cserno More vezetőedzőjeként lehet látni tőle.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya hozzátette, a sérülten a keretbe került Sallai Roland és az azóta megsérült Gulácsi Péter Magyarországon maradt, a szintén kérdéses állapotban lévő Botka Endre viszont elutazott Szófiába a csapattal, mert jól érzi magát. Végül pedig Marco Rossi arról is beszélt, hogy mit szólt volna hozzá, ha játék nélkül kapja meg a győzelmet és ezáltal a kijutást a magyar válogatott.

Kerkez Milos örömöt szerezne a magyar szurkolóknak

Kerkez Milos, az Bournemouth játékosa elmondta, a folyamatos esőzés ellenére reméli, hogy a pálya talaja nem befolyásolja majd a mérkőzést. Személy szerint jó formában érzi magát annak ellenére, hogy a legutóbbi bajnokiját kihagyta, de éppen ezért kipihent, az elmúlt napokban pedig jó hangulatban teltek az edzések, Rossi pedig egy jó tervet állított fel a mérkőzésre. Kerkez hozzátette, sok magyarral találkozott már Szófiában, akik szurkolni jöttek nekik, és csütörtökön értük is szeretnének nyerni.

Ha a magyar válogatott nem kap ki csütörtök este Szófiában, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül biztosan kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

A G csoport állása: 1. MAGYARORSZÁG 14 pont (6 mérkőzés), 2. Szerbia 13 (7), 3. Montenegró 8 (6), 4. Litvánia 6 (7), 5. Bulgária 2 (6)

A Bulgária-Magyarország mérkőzést csütörtökön, magyar idő szerint 18 órától az Origo élő szöveges tudósításban közvetíti.