Vágólapra másolva!
A bolgár szurkolók tünetést szerveznek a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtező idejére a mérkőzés helyszíne, a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion elé.

Hivatalosan is eldőlt, hogy lejátsszák a november 16-i bolgár–magyar Európa-bajnoki selejtezőt, ám Plovdiv helyett a találkozót visszahelyezték a korábbi helyszínre, Szófiába, ennek értelmében a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban kerül sor az összecsapásra, amelyet az eddigi terveknek megfelelően zárt kapuk mögött rendeznek meg.

A Bolgár Labdarúgó Szövetség biztonsági okokra hivatkozva kérvényezte az UEFA-tól a helyszínváltoztatást és a drukkerek nélküli játékot, a jelek szerint ez a bolgár szurkolókat nem akadályozza meg abban, hogy ott legyenek Vaszil Levszki Nemzeti Stadion előtt - derült ki az M4Sport oldaláról.

Az ultrák tüntetést szerveznek csütörtök 17 órára a létesítmény elé /illusztráció/ Forrás: AFP/Eric Cabanis

Egy, a közösségi oldalra felkerült poszt szerint ugyanis az ultrák tüntetést szerveznek csütörtök 17 órára a létesítmény elé, a demonstráció célja pedig az egységes tiltakozás a Bolgár Labdarúgó Szövetség ellen. Az ultrák azt akarják elérni, hogy 2024 elejére rendkívüli kongresszust hívjon össze a szervezet, a BFU vezetősége pedig azonnali hatállyal mondjon le.

A felhívás kiemeli, hogy a felvonulás nem a balhéról fog szólni, a szervezők azt szeretnék, ha a tüntetés békés keretek között zajlana le, zászlók és transzparensek segítségével. Az ultrák a bejegyzésükben kiemelik az MLSZ közleményének egy részét is: példátlan, komolytalan és sportszerűtlen, s még egy családi nyaralást sem lehet úgy megszervezni, mint ahogyan azt a BFU tette.