Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását a korábbi 30-szoros francia válogatott csatár, Loic Rémy, aki legutóbb a Ligue 1-ben szereplő Brest játékosa volt.

A 36 éves martinique-i származású francia csatár idén februárban féléves szerződést kötött a francia Brest csapatával, ám az előző szezon befejeztével távozott, s azóta nem talált magának csapatot, ezért végül úgy döntött, hogy szögre akasztja a stoplist és befejezi profi pályafutását. Mindezt a Prime Video Sport egyik műsorában jelentette be a hétvégén.

Rémy a Lyon akadémiáján nevelkedett, a felnőtt csapatban 19 meccsen lépett pályára, de egyetlen gólt sem szerzett, majd több francia élvonalbeli csapatban is megfordult, többet között a Nice-ben és az Olympique Marseille-ben, majd Angliába igazolt, ahol előbb a Queens Park Rangersnél, majd kölcsönben a Newcastle Unitednél szerepelt. Utóbbinál a 2013/14-es idényben az év játékosának választották, miután 14 gólt lőtt 26 Premier League-mérkőzésen.

Loic Remy 47 meccsen lépett pályára a Chelsea színeiben Forrás: AFP/Glyn Kirk

Ezt követően kis híján a Liverpool játékosa lett, de megbukott az orvosi vizsgálaton, így került végül a Chelsea-hez, ahol ugyan nem kapott sok lehetőséget (47 mérkőzésen 12 gól), de így is angol bajnoki címet és ligakupát nyert a londoni kékekkel. Később megfordult még Spanyolországban és Törökországban is, profi pályafutása során pedig összesen 14 csapatban szerepelt.

A kétszeres francia bajnok és kétszeres francia kupa-győztes támadó a válogatottban 2009 és 2014 között összesen 30 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 7 gólt szerzett.