Vágólapra másolva!
Néhány nap múlva kezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023-2024-es szezonja, ám az amerikai válogatott Sam Vines biztosan nem léphet pályára, ugyanis csapata, a belga bajnok Royal Antwerpen tévedésből kimaradt a névsorból.

A csapat csütörtöki sajtótájékoztatón Mark van Bommel vezetőedzőt kérdezték a hiányzókról, a korábbi holland klasszis pedig elismerte, hogy kapitális hibát vétettek, ez az oka, hogy a 24 éves védő nem lesz ott a csoportkörben – számolt be róla a belga HLN.

Csapata hibája miatt marad le a BL-csoportkörről az amerikai válogatott Sam Vines (j) Forrás: Belga via AFP/Tom Goyvaerts

– felelte van Bommel, aki arra is kitért, hogy maga a játékos, hogyan dolgozza fel a bakit.

"Mindenki azon a listán akar szerepelni, ezért nyilván csalódott".

Lábtörése miatt a tavalyi katari vb-ről is lemaradó Vines jól kezdte az idei szezont, a múlt hétvégén egy parádés távoli gólt lőtt az Union Saint-Gilloise ellen, azonban sérülés miatt le kellett cserélni.

"Sam most a rehabilitációjára koncentrál, ez a legfontosabb. Azt nem tudjuk megjósolni, mennyi időt kell hagynia, de a csoportkör vége előtt már biztosan egészséges lesz" – mondta a holland edző.

A belga bajnok a Bajnokok Ligája csoportkörében a spanyol Barcelonával, az ukrán Sahtar Donyeckkel és a portugál Porto csapatával került egy négyesbe.