Mindenki a Real Madrid sztárfocistáján röhög a Barcelona elleni kudarc után

Football/Champions Tour. FC Barcelona-Real Madrid fbl Horizontal
Barcelona's Polish forward Robert Lewandowski (C) vies for the ball with Real Madrid's French defender Ferland Mendy (L) during a pre-season friendly football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at AT&T Stadium in Arlington, Texas on July 29, 2023. (Photo by Aric Becker / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapata a Dallasban, 82 ezer néző előtt megrendezett felkészülési mérkőzésen 3-0-s vereséget szenvedett a spanyol bajnok Barcelonától. A találkozó után a madridiak közül Ferland Mendy kapta a legtöbb kritikát.

Mendy kezdőként kapott lehetőséget a Realban, de annyira gyenge teljesítményt nyújtott, hogy már a félidei szünet előtt (a kisebb combizomsérülésének is köszönhetően) lecserélte őt Carlo Ancelotti, és több, a játékosok teljesítményét osztályozó spanyol lapnál is ő kapta a leggyengébb értékelést.

A 28 éves francia balhátvéd elsősorban azt a kritikát kapta, hogy

egyáltalán nem tudott segédkezni a támadások építésében, és 45 perc alatt alig volt néhány jó passza.

Noha Mendy 2019 óta tagja a madridi csapatnak, a közösségi médiában a meccs után több Real-szurkoló is a távozását kérte. Egy drukker ironikusan „a legjobb játékos" címszóval tett ki bejegyzést, és megjelölte a nyáron felkapottá vált szaúdi bajnokság legtöbb csapatát, hogy hátha felfigyelnek Mendyre és leigazolják. Az al-Fateh hivatalos oldala reagált is rá, de a jelek szerint ők sem kérnek a francia focistából.

– áll a bejegyzésükben.

Ferland Mendynek 2025 nyaráig szól a jelenlegi szerződése a Real Madrid csapatával.

Forrás