A Bayer otthonában kezdheti a szezont Szoboszlai, ha marad Lipcsében

RB Leipzig - FC Augsburg Sports Bundesliga RBL FCA soccer Horizontal
15 April 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, Matchday 28, RB Leipzig - FC Augsburg at Red Bull Arena. Leipzig's player Dominik Szoboszlai reacts after a missed shot. Photo: Jan Woitas/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Elkészült pénteken a német labdarúgó-bajnokság 2023/2024-es idényének sorsolása: az augusztus 18-20-i nyitófordulóban a három magyar válogatott játékost is foglalkoztató, Német Kupa-címvédő RB Leipzig a Bayer Leverkusen vendége lesz, Schäfer András és az Union Berlin a Mainzot fogadja, Sallai Roland csapata, a Freiburg pedig a Hoffenheim otthonában rajtol.

A kapus Gulácsi Pétert, valamint a védő Willi Orbánt és a középpályás Szoboszlai Dominikot is a soraiban tudó Leipzig ugyanakkor magát a szezont korábban kezdi, augusztus 12-én rendezik ugyanis a Szuperkupáért kiírt összecsapást, melyen a bajnoki címvédő Bayern München lesz a lipcseiek ellenfele. Az ugyanakkor nagy kérdés, hogy Szoboszlai pályára lép-e még valaha a Leipzig mezében, miután egybehangzó külföldi sajtóértesülések szerint közel az egyezség arról, hogy a magyar válogatott 22 éves csapatkapitánya a Premier League-ben szereplő Liverpoolban folytatja a pályafutását.

Szoboszlai Dominik jövője továbbra is kérdéses Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A Bundesliga következő idényét a hagyományoknak megfelelően a címvédő Bayern mérkőzése nyitja, de a bajorok nem otthon kezdenek, hanem a Werder Bremen vendégei lesznek augusztus 18-án.

A magyar válogatottakat foglalkoztató csapatok egymás ellen először szeptember első hétvégéjén meccselnek, akkor a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott együttesek csapnak össze, az Union Berlin az RB Leipziget fogadja.

A legutóbbi idényben ezüstérmes Borussia Dortmund a nyitókörben a Kölnt látja vendégül, míg az újoncok közül a Darmstadt Frankfurtban, a Heidenheim pedig Wolfsburgban indítja a szezont.

A Bayern és a Dortmund először novemberben csap össze bajnoki találkozón utóbbi együttes otthonában, majd Münchenben március végén játszanak egymás ellen. A müncheniek csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően nyerték meg a bajnoki címet a legutóbbi kiírásban a Borussia előtt.

A Bundesliga történetének 61. kiírása május 18-ig tart és egyetlen hétközi fordulóra kerül sor, a téli szünet előtt, december 19-20-án.

Bundesliga, 1. forduló (augusztus 18-20.):
Bayer Leverkusen-RB Leipzig
Union Berlin-FSV Mainz 05
Hoffenheim-Freiburg
Werder Bremen-Bayern München
Borussia Dortmund-1. FC Köln
Eintracht Frankfrut-SV Darmstadt
VfL Wolfsburg-1. FC Heidenheim
FC Augsburg-Borussia Mönchengladbach
VfB Stuttgart-VfL Bochum