Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Coventry City magyar származású, svéd válogatott focistája, Viktor Gyökeres jelenleg az Európa-bajnoki selejtezőkre készül, de így is kérdezték őt az újságírók a klubkarrierjéről.

Gyökeres a Championship rájátszásának fináléjában büntetőpárbajjal elbukó Coventry idei bajnoki menetelésében 21 góljával és 10 gólpasszával kulcsszerepet játszott. A 25 éves csatár immáron a svéd válogatottban is alapembernek számít, így az Új-Zéland elleni felkészülési meccsen és az Ausztria elleni Eb-selejtezőn is a keret tagja.

Viktor Gyökeres már a svéd válogatottban is kulcsembernek számít Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gyökeres iránt hét Premier League-csapat érdeklődik az eredményes szezonja után, de a portugál Sporting, a francia Lille, a német Eintracht Frankfurt és a skót Glasgow Rangers is megszerezné őt. A Coventry azonban legalább 17 millió fontot szeretne kapni a svéd támadóért, amit a legtöbb csapat nem szívesen adna meg érte.

mondta el a véleményét a svéd média kérdésére Gyökeres.

Ez a megjegyzése megerősíti az A Bola értesüléseit, amely úgy tudja, hogy Gyökeres nem szeretné a Premier League-ben folytatni a pályafutását, és

a kérők közül a legszívesebben a Sportinghoz igazolna.

A portugál lap úgy véli, a legnagyobb esélye így (az Everton mellett) a lisszaboniaknak van Gyökeres megszerzésére, és akár már a közeljövőben megállapodhatnak egymással a felek.