"Te kib.szott sz.rházi" - így gyalázták Messit a PSG dühös szurkolói - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi (R) and Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) warm up prior to the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Lille LOSC at The Parc des Princes Stadium in Paris on February 19, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germaintől jelenleg száműzött Lionel Messi alaposan magára haragította a csapat drukkereit, akik a klub székháza előtt tüntettek az argentin világbajnok ellen.

Messi azzal húzta ki a gyufát Párizsban, és úgy tűnik a végleges szakításhoz vezető úton az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy a PSG kedden két hétre fizetés nélkül eltiltotta az edzésektől a hétszeres aranylabdás klasszist, aki engedély nélkül utazott el Szaúd-Arábiába. A távozására készülő Messi ezzel jócskán magára haragította a PSG drukkereit, akik szerdán a klubház előtt tüntettek. Szurkolók százai a szólították fel a játékost a távozásra és még sértegették is őt spanyolul.

A tüntetés elsősorban a klub igazgatósága ellen történt, akiket azzal vádoltak, hogy olyan döntéseket hoznak, amelyeknek "semmi közük a futballhoz". A szurkolók felolvastak egy nyilatkozatot, amelyben kifejezték aggodalmukat a klub jövője miatt, az „élősködő játékosok" elbocsátását és a fiatal tehetségek iránti folytonosságot kérték a vezetőségtől.

A PSG ultrái azonban nem csak Messit, hanem a csapat másik dél-amerikai sztárját, Neymart is kritizálták, sőt megjelentek a háza előtt, hogy sértegessék és távozásra szólítsák fel őt is.

A szurkolók szerdai magánakciójára a klubnál közleményben reagáltak.

"A Paris Saint-Germain a leghatározottabban elítéli egy kis csoport tűrhetetlen és sértő cselekedeteit, amelyek ezen a szerdán történtek. Bármilyenek is legyenek a nézeteltérések, semmi sem igazolhatja az ilyen cselekedeteket. A klub teljes támogatásáról biztosítja a játékosokat , a vezetőséget és mindazokat, akiket ezek a szégyenletes viselkedések érintenek" – áll a PSG közleményében.