Vágólapra másolva!
A Real Madrid olasz edzője, Carlo Ancelotti 35. győzelmét szerezte a királyi gárda élén a Chelsea elleni negyeddöntő után, és ezzel a madridiak mestere lett a legtöbb győztes BL-meccsel büszkélkedő szakember a Real Madrid történetében.

Az utóbbi két kiírás győztesének összecsapásán a címvédő Real Madrid hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Chelsea-t a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán.

Carlo Ancelotti és Zinedine Zidane a Real legendái Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Az olasz szakvezető 47. BL-mérkőzésén állította fel az új rekordot, melyet eddig megosztva tartott a spanyol Vicente del Bosquéval, aki a királyi gárda vezetőedzőjeként 60 meccsen gyűjtött be 34 győzelmet.

A madridiak edzője, Carlo Ancelotti 47 BL-meccsen a 35. győzelmét szerezte a királyi gárda élén,

és ezzel Vicente del Bosquéval együtt a legsikeresebb menedzser lett a Real Madrid történetében.

Zinedine Zidane 53 mérkőzés alatt 32 meccset nyert.

A madridi összecsapáson a vezető találatot szerző francia Karim Benzema legutóbbi 11 BL-gólját kivétel nélkül angol ellenféllel szemben szerezte, a Chelsea kapuját immár ötödször vette be, s három-három alkalommal volt eredményes a Manchester City és a Liverpool ellen. Az aranylabdás csatár összességében 20 gólt szerzett angol csapatokkal szemben a BL-ben, e téren ennél többre csak a Barcelona korábbi, jelenleg a Paris Saint-Germain világbajnok argentin ásza, Lionel Messi volt képes, aki 27 gólnál tart.

A Real Madrid második gólját lövő Marco Asensio 12. BL-találatának örülhetett, s a mostani volt a kilencedik olyan gólja, amelyet csereként ért el. Ebben a mutatóban ő a rekorder az első számú európai klubsorozatban.