Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund szurkolói duplán örülhettek kedden, ugyanis a Bundesligában szereplő csapat 5-1-re legyőzte a német másodosztályú Fortuna Düsseldorfot, ráadásul Sebastien Haller, Dortmund hererákkezelésen átesett labdarúgója ismét pályára léphetett.

A 28 éves elefántcsontparti támadó a 74. percben, 2-1-es dortmundi vezetésnél állt be csereként Youssoufa Moukoko helyére, természetesen a közönség hatalmas ovációja közepette lépett pályára.

A Borussia Dortmund tavaly nyáron 31 millió euróért szerződtette Hallert az Ajax Amsterdamtól, a tervek szerint ő pótolta volna a Manchester Cityhez igazolt Erling Haalandot. Nem sokkal később azonban kiderült a betegsége, emiatt kétszer is megoperálták és kemoterápiás kezelést is kapott, így most lépett pályára először a sárga-feketék színeiben.

Az elefántcsontparti válogatott támadó legutóbb a Zambia elleni ANK-meccsen lépett pályára tavaly nyáron, ám a visszatérése reményt adhat a szurkolóknak, hogy akár már január 22-én, a Dortmund idei első Bundesliga-meccsén az Augsburg ellen bemutatkozhat tétmérkőzésen is.

Sebastian Haller félév kihagyás után pályára lépett a Dortmundban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Thissen

A Dortmund hatodik helyen áll a német élvonalba, a hátránya kilenc pont a listavezető Bayern München mögött.